În mintea și sufletul oricărui fotograf există un aparat dorit, la care visează zi de zi. Canon 5D, cu toate variantele sale, a reprezentat și reprezintă visul meu și al atâtor entuziaști. Am pozat de câteva ori cu 5D Mark 2 și o dată cu 5 D Mark 3.
Datorită faptului că sunt un amator și fotografia nu reprezintă o sursă de venit pentru mine, m-am oprit la 7D. Dar gama 5D este piesa de rezistență a sute de fotografi profesioniști.
Dar eu nu m-am oprit să visez la 5D. Marți 02 Iunie merg să văd lansarea oficială în România pentru 5DS și 5DSR. Abia aștept!
Canon aniversează 10 ani de la lansarea emblematicei serii EOS 5D. Dezvăluit în premieră în septembrie 2005, modelul EOS 5D a transformat piața DSLR-urilor, fiind primul DSLR pentru amatori avansați care a încorporat un senzor CMOS full-frame (35,8 x 23,9 mm).
Disponibil la un preț avantajos, aparatul a permis fotografilor entuziaști să utilizeze calitatea impresionantă a imaginii oferită de camera foto, precum și uneltele fotografice creative ce se găsiseră până atunci exclusiv pe DSLR-urile profesioniste cu senzori de 35 mm, contribuind astfel la succesul și adoptarea pe scară largă a camerelor foto cu senzor full-frame.
În noiembrie 2008, Canon a lansat a doua generație a seriei – renumitul model EOS 5D Mark II, care a deschis drumul realizării de filme. Aparatul a revoluționat filmarea video HD pentru fotografi, și a facilitat folosirea DSLR-urilor pentru realizarea filmelor.
Modelul EOS 5D Mark II a fost apreciat in industria producției cinematografice și de videoclipuri, aducând din nou performanță video cu senzor mare la un preț competitiv.
Adăugând calitatea excepțională a imaginii și controlul sporit asupra adâncimii câmpului vizual, aparatul a permis cineaștilor să profite de gama diversă de obiective Canon interschimbabile (peste 64 de modele la acel moment[i]), obținând un spectru larg de posibilități imagistice.
În martie 2012, Canon a lansat modelul EOS 5D Mark III, cu vaste îmbunătățiri față de predecesorii săi la capitolele capacitate video și foto, precizie sporită a auto-focusului și o viteză mai mare de fotografiere în rafală.
De la lansare, modelul EOS 5D Mark III a primit laude pe piața de profil, și, în calitate de DSLR vârf de gamă al companiei, a ajuns o forță motrice a inovației continue în seria EOS.
Cel mai recent, în februarie 2015, Canon a lansat modelele EOS 5DS și EOS 5DS R – transformând sistemul EOS printr-o nouă specie de DSLR-uri full-frame de rezoluție ultra-înaltă. Depășind barierele senzorilor de 35 mm, noile camere foto oferă cei mai mulți megapixeli întâlniți vreodată la un senzor full-frame, un uimitor număr de 50,6 MP.
Prin producerea internă a tuturor componentelor-cheie ale camerelor foto digitale din seria EOS, Canon a creat o gamă foarte robustă.
Fiecare model al seriei în parte, inclusiv modelele EOS 5D, este echipat pentru a obține cea mai bună performanță posibilă a imaginii, datorită evoluției inovațiilor tehnologice. Pentru a veni în sprijinul nevoilor diverse ale fotografilor, Canon va continua să-și îmbunătățească gama EOS de DSLR-uri, mult apreciată de clienții profesioniști și amatori deopotrivă.
[i] În aprilie 2008
Facebook
Twitter
RSS