Foto & Video

DSLR-ul la care visăm cu toți împlinește 10 ani – Canon 5D

DSLR-ul la care visăm cu toți împlinește 10 ani – Canon 5D

În mintea și sufletul oricărui fotograf există un aparat dorit, la care visează zi de zi. Canon 5D, cu toate variantele sale, a reprezentat și reprezintă visul meu și al atâtor entuziaști. Am pozat de câteva ori cu 5D Mark 2 și o dată cu 5 D Mark 3.

Datorită faptului că sunt un amator și fotografia nu reprezintă o sursă de venit pentru mine, m-am oprit la 7D. Dar gama 5D este piesa de rezistență a sute de fotografi profesioniști.

Dar eu nu m-am oprit să visez la 5D. Marți 02 Iunie merg să văd lansarea oficială în România pentru 5DS și 5DSR. Abia aștept!

Canon
aniversează 10 ani de la lansarea emblematicei serii EOS 5D. Dezvăluit în premieră în septembrie 2005, modelul EOS 5D a transformat piața DSLR-urilor, fiind primul DSLR pentru amatori avansați care a încorporat un senzor CMOS full-frame (35,8 x 23,9 mm).

Disponibil la un preț avantajos, aparatul a permis fotografilor entuziaști să utilizeze calitatea impresionantă a imaginii oferită de camera foto, precum și uneltele fotografice creative ce se găsiseră până atunci exclusiv pe DSLR-urile profesioniste cu senzori de 35 mm, contribuind astfel la succesul și adoptarea pe scară largă a camerelor foto cu senzor full-frame.

În noiembrie 2008, Canon a lansat a doua generație a seriei – renumitul model EOS 5D Mark II, care a deschis drumul realizării de filme. Aparatul a revoluționat filmarea video HD pentru fotografi, și a facilitat folosirea DSLR-urilor pentru realizarea filmelor.

Modelul EOS 5D Mark II a fost apreciat in industria producției cinematografice și de videoclipuri, aducând din nou performanță video cu senzor mare la un preț competitiv.

Adăugând calitatea excepțională a imaginii și controlul sporit asupra adâncimii câmpului vizual, aparatul a permis cineaștilor să profite de gama diversă de obiective Canon interschimbabile (peste 64 de modele la acel moment[i]), obținând un spectru larg de posibilități imagistice.

În martie 2012, Canon a lansat modelul EOS 5D Mark III, cu vaste îmbunătățiri față de predecesorii săi la capitolele capacitate video și foto, precizie sporită a auto-focusului și o viteză mai mare de fotografiere în rafală.

De la lansare, modelul EOS 5D Mark III a primit laude pe piața de profil, și, în calitate de DSLR vârf de gamă al companiei, a ajuns o forță motrice a inovației continue în seria EOS.

EOS_5D_Mark_III

EOS_5D_Mark_III

Cel mai recent, în februarie 2015, Canon a lansat modelele EOS 5DS și EOS 5DS R – transformând sistemul EOS printr-o nouă specie de DSLR-uri full-frame de rezoluție ultra-înaltă. Depășind barierele senzorilor de 35 mm, noile camere foto oferă cei mai mulți megapixeli întâlniți vreodată la un senzor full-frame, un uimitor număr de 50,6 MP.

Prin producerea internă a tuturor componentelor-cheie ale camerelor foto digitale din seria EOS, Canon a creat o gamă foarte robustă.
Fiecare model al seriei în parte, inclusiv modelele EOS 5D, este echipat pentru a obține cea mai bună performanță posibilă a imaginii, datorită evoluției inovațiilor tehnologice. Pentru a veni în sprijinul nevoilor diverse ale fotografilor, Canon va continua să-și îmbunătățească gama EOS de DSLR-uri, mult apreciată de clienții profesioniști și amatori deopotrivă.

[i] În aprilie 2008

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Foto & Video
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Foto & Video

Montajul video și streamingul sunt mai facile cu ATEN UC3022 și aplicația ATEN OnAir Lite

Mihai Stescu3 iunie 2021

BenQ TK810 proiector 4K UHD Wireless

Mihai Stescu15 aprilie 2020

Wacom anunță la CES tableta grafică One

Mihai Stescu10 ianuarie 2020

Televizorul inteligent 4K Gazer TV43-US2G cu Android

Mihai Stescu13 noiembrie 2019

BenQ lansează SW270C, un nou monitor recomandat profesioniștilor din domeniul fotografiei

Mihai Stescu26 iulie 2019
Wacom-Cintiq-22

Wacom Cintiq 22 o alegere potrivită pentru pentru cei care studiază arta și design-ul

Mihai Stescu25 iulie 2019

Olympus lansează noul model OM-D E-M1X

Mihai Stescu30 ianuarie 2019

Samsung lansează noua gamă de televizoare 2018

Mihai Stescu9 martie 2018

BenQ îţi aduce acasă experienţa cinematografică 4K UHD

Mihai Stescu9 martie 2018