Software

Lenovo lanseză noi sisteme software de management și soluții de rețea

Lenovo lanseză noi sisteme software de management și soluții de rețea

RESEARCH TRIANGLE PARK, N.C. – 14 aprilie, 2015, Comunicat de presă lenovo:
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY), al 3-lea cel mai mare furnizor de servere x86 din lume lansează Lenovo XClarity™, o soluție simplă, rapidă, sigură și automatizată de management al sistemelor.

Totodată, Lenovo lansează noi produse de rețelistică, ce includ  două dispozitive switch, Lenovo RackSwitch, conceput să optimizeze performanța serverelor Lenovo și a soluțiilor de stocare, respectiv Lenovo Flex System SI4091, un modul low-cost de interconectare pentru sistemele Flex.

Noile soluții completează portofoliul Lenovo de soluții enterprise care se află în continuă dezvoltare, orientându-se atât către centre de date IT tradiționale, precum și către medii cloud private și publice.

Lenovo XClarity – soluție simplă și automatizată de management al sistemelor

Lenovo XClarity este soluția ideală pentru companiile mici sau mari, pentru furnizori de servicii și
organizațiile guvernamentale.

Lenovo XClarity răspunde celor mai importante cerințe ale clientului, inclusiv cele de centralizare  și simplificare a gestionării resurselor hardware, implementare rapidă a infrastructurii IT tradiționale sau cloud, oferind un grad ridicat de vizibilitate și control al resurselor fizice externe, prin instrumente software de management avansate.

Această soluție este disponibilă în două variante, Lenovo XClarity Administrator și Lenovo XClarity Pro.

Lenovo XClarity Administrator – proiectat după pe o arhitectură modernă de tip agentless, compatibil cu servere System x și Flex System1 – poate fi configurat de un specialist IT în doar câteva minute și nu în câteva ore, așa cum se întâmplă în cazul soluțiilor tradiționale de management.

Interfața optimizată pentru ecrane de tabletă este ușor de folosit și permite utilizatorilor să găsească informații esențiale și să execute rapid diferite sarcini.

Instalarea sistemelor server tradiționale sau a infrastructurii cloud a fost simplificată   prin automatizarea sarcinilor dar și prin implementarea de sisteme de operare, de infrastructură cum sunt actualizările de firmware, managementul configurărilor, eliberând astfel resursele IT ce pot fi redirecționate pentru îndeplinirea altor sarcini importante de business.

Interfața API a aplicației REST permite dezvoltatorilor să integreze ușor Lenovo XClarity Administrator în arhitecturile cloud externe sau în instrumentele software de gestionare a serviciilor IT precum Microsoft System Center și soluții VMware vRealize.

Lenovo XClarity Pro – managementul centralizat al rețelelor de servere virtuale
Lenovo XClarity Pro include Lenovo XClarity Integrator pentru VMware vCenter și Lenovo XClarity Integrator pentru Microsoft System Center împreună cu Lenovo XClarity Administrator.

Acest software este creat special pentru cei care caută să își centralizeze activitățile de management al serverelor în mediile de administrare a proceselor virtuale.

Lenovo XClarity Pro eficientizează întreținerea serverelor în medii cluster pentru a reduce timpii morți prin transfer dinamic al volumului de sarcini de la gazdele care prezintă erori de funcționare, cu ajutorul unor procese non-distructive și actualizări de firmware.

În plus, Lenovo XClarity Pro reduce timpii neplanificați de downtime prin redirecționarea sarcinilor din sistemele afectate în timpul erorilor hardware predictibile.

Lenovo Network – servere optimizate și capacitate de stocare îmbunătățită

Lenovo RackSwitch G8296 și Lenovo RackSwitch G8272 sunt două noi switch-uri de rețea optimizate pentru serverele și mediile de stocare Lenovo utilizate în centrele de date.

Aceste switch-uri create pentru arhitecturile cloud oferă o performanță ridicată pentru conectivitatea Ethernet de 10Gb și 40 GB și sunt compatibile cu protocoalele de comunicare  OpenFlow și Virtual Extensible LAN (VXLAN).

Lenovo Flex System SI4091 este un modul interconectat  de buget, compatibil cu rețelele de 10Gb sau FCoE, proiectat să simplifice provocările de rețea și dificultățile de interoperabilitate cu care se confruntă administratorii IT.

Modulul vine cu o serie de pre-setări ce elimină nevoia de a configura individual fiecare dispozitiv sau port, reducând astfel numărul de puncte de gestionare.

Cu un preț mai mic, cu necesități de cablare reduse și cu un consum de energie mai scăzut cu 30%, Lenovo Flex System SI4091 poate asigura un cost total exploatare (TCO) redus cu 18% față de cel al altor produse existente pe piață.

Darrel Ward, vice-președintele Enterprise Systems Marketing și Enterprise Storage Business Unit, a declarat cu acestă ocazie :
“Continuăm să extindem portofoliul de soluții dedicate segmentului enterprise pentru a permite clienților noștri să optimizeze performanța infrastructurilor și să diminueze costurile de exploatare, indiferent de mediul lor” și “Lenovo Xclarity simplifică sistemul de management, ajutând utilizatorii să facă mai multe cu mai puțin, în timp ce soluțiile de rețea rulează la cele mai ridicate standarde, optimizate pentru serverele Lenovo și soluțiile de stocare, toate acestea la un preț extrem de atractiv.”

Prețuri și disponibilitate:

Lenovo XClarity Administrator și Lenovo XClarity Pro vor fi disponibile începând cu al doilea trimestru al anului fiscal  2015 la un preț de 200 de dolari pe server gestionat și respectiv 350 de dolari pe server gestionat.

Lenovo RackSwitch G8272 va fi disponibil la finalul lunii aprilie 2015, la un preț de 19.999 de dolari, iar Lenovo RackSwitch G8296 va fi disponibil în august 2015 la un preț de 29.999 de dolari.
Lenovo Flex System SI4091 va fi disponibil la finalul lunii aprilie 2015 la un preț de 7.999 de dolari.

Despre Lenovo:

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este o companie globală aflată în clasamentul Fortune 500, un lider în furnizarea de tehnologie inovatoare pentru consumatori, companii și organizații de tip enterprise, cu o cifră de afaceri de 39 de miliarde USD.

Portofoliul Lenovo de produse și servicii sigure, de înaltă calitate cuprinde PC-uri (inclusiv legendarele Think și marca de produse convertibile YOGA), stații de lucru, servere, stocare, televizoare inteligente și o familie de produse mobile, printre care smartphones, tablete și aplicații.

Conectați-vă cu Lenovo prin LinkedIn, Facebook și Twitter (@Lenovo) sau vizitați la www.lenovo.com.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Software
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Software

Synology C2 Backup sau cum poți avea un backup sigur pentru toate pc-urile din casă (sau din firmă)

Mihai Stescu23 mai 2022

Presslabs evaluat printre cele mai bune platforme de hosting pentru WordPress

Mihai Stescu16 februarie 2018

Simfony Mobile lansează Connected Cabinets și anunță parteneriatul strategic cu DAAS International Group

Mihai Stescu22 mai 2017

Microsoft pune la dispoziție gratuit un simulator de zbor pentru drone

Mihai Stescu15 februarie 2017

Google lansează NOTO, un font disponibil pentru 800 limbi

Mihai Stescu10 octombrie 2016

Project Bloks, o inițiativă Google pentru a-i învăța pe copii cum să programeze

Mihai Stescu28 iunie 2016

Programatori din toată țara, veniți la Zitec!

Mihai Stescu28 martie 2016

Tehnologie dezvoltată în România, acum în drone autonome DJI Phantom

Mihai Stescu22 martie 2016
Zitec

Afacerile Zitec au crescut cu cca. 40% în 2015. Compania își dezvoltă segmentul de online marketing

Mihai Stescu16 martie 2016