Tehnologii

OPTEX lansează un senzor laser de dimensiuni reduse, pentru protecţia la interior

OPTEX lansează un senzor laser de dimensiuni reduse, pentru protecţia la interior

OPTEX®, lider mondial în materie de tehnologii de detecţie, anunţă lansarea unui senzor laser compact, dedicat securizării spaţiilor de interior. Noul produs completează gama premiată de produse REDSCAN, iar comparativ cu modelele anterioare, este mai uşor, mai compact şi deţine o serie de caracteristici performante de control şi de management al energiei, similare cu cele integrate de camerele de supraveghere IP tip Dome.

RLS-2020I este un senzor de interior ce foloseşte pentru detecţie tehnologia laser. Acesta generează un zid virtual personalizabil, o singură unitate putând fi folosită pentru a securiza o zonă de 20 m x 20m. Senzorul poate fi folosit pentru a identifica prezenţa oamenilor sau a obiectelor, putând astfel asigura o protecţie sporită împotriva furturilor, intrărilor neautorizate. Acesta are şi rolul de a creşte eficienţa detectorilor de mişcare şi a camerelor de supraveghere.

RLS-2020I poate analiza mărimea, distanţa şi viteza de deplasare a obiectelor şi persoanelor. Poate fi setat să se activeze doar atunci când sunt detectate obiecte de o anumită mărime, sau atunci când este detectată mişcare în anumite zone predefinite.

Tehnologia de scanare integrată de senzor este folosită inclusiv în aplicaţii industriale şi nu afectează în niciun fel starea de sănătate a oamenilor. Senzorul nu este influenţat de condiţiile de iluminare, putând funcţiona chiar şi în zone lipsite complet de lumină. Acurateţea şi precizia îl face să fie soluţia optimă pentru a completa sistemele de supraveghere video, având capabilitatea de a activa camerele şi de a le direcţiona către anumite zone.

O caracteristică specială a RLS-2020I este eficienţa energetică. Datorită tehnologiei Power over Ethernet (PoE), alimentarea se realizează direct prin intermediul cablului Ethernet, iar consumul este de doar 6W.

Instalarea şi configurarea se realizează rapid şi facil. Setarea parametrilor de securitate de bază se realizează prin intermediul unui browser web, iar funcţiile complexe necesită instalarea programului REDSCAN Manager. Senzorul poate fi integrat în VMS-uri, Network Video Recordere şi platforme Physical Security Information Management (PSIM).

“Am dezvoltat acest nou senzor pe baza feedback-ului primit de la clienţii produselor OPTEX. RLS-2020I este un senzor ce integrează funcţionalităţi ce se regăsesc de obicei în camerele IP tip dome, iar datorită acestora şi a design-ului special poate fi instalat şi integrat cu uşurinţă în soluţiile de supraveghere video”, a declarat Massaya Kida, Senior Manager Product and Business Planning Department, OPTEX.

Design-ul compact şi discret, împreună cu accesoriile ce permit montarea acestuia pe tavan sau pe pereţii laterali, îl fac să se potrivească cu orice tip de locaţie. Dacă se doreşte, carcasa acestuia poate fi vopsită, o caracteristică din ce în ce mai cerută de mediul rezidenţial, magazinele retail, galeriile de artă, sau clădirile de birouri. Carcasa specială a senzorului permite ca instalarea să se realizeze chiar şi în medii cu umiditate medie şi ridicată, precum săli de sport cu piscină.

 

Despre OPTEX

OPTEX Co., Ltd este lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, senzorii OPTEX dedicaţi supravegherii de interior şi de exterior fiind distribuiţi la nivel mondial. Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir şi wireless, cât şi senzori specializaţi cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de Clasa I, dedicat celor mai rafinate integrări de sisteme de securitate. De la lansare şi până acum, OPTEX şi-a construit reputaţia la nivel mondial de producător de produse şi tehnologii inovative şi de calitate. Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com/products/.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tehnologii
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Tehnologii

Mobilitatea nevăzătorilor, mai accesibilă cu .lumen

Mihai Stescu2 decembrie 2020

Apă din aer pentru situații de urgență (P)

Mihai Stescu10 aprilie 2020

Synology susţine efortul companiilor de a organiza lucrul de acasă pentru angajaţii lor

Mihai Stescu30 martie 2020

Un nou serviciu de transfer fisiere – Smash

Mihai Stescu28 iunie 2018

Caterpillar: „New Range. New Rules.” în România prin Bergerat Monnoyeur

Mihai Stescu14 mai 2018

Quail Digital crește productivitatea și calitatea serviciului oferit clientului în retail

Mihai Stescu10 aprilie 2018

Quail Digital – o soluție de comunicare ideală cu impact imediat în experiența clienților

Mihai Stescu5 februarie 2018

BenQ invită vizitatorii ISE 2018 să descopere cele mai inovatoare dispozitive şi tehnologii de afişaj

Mihai Stescu15 ianuarie 2018

Televizoarele Samsung Smart TV din 2018 sunt primele produse care au obținut certificare de securitate industrială

Mihai Stescu15 ianuarie 2018