BLOG

La Techsylvania 2018 vin speakeri de la Waze, Alibaba, Intercom, Bitdefender și Lego

La Techsylvania 2018 vin speakeri de la Waze, Alibaba, Intercom, Bitdefender și Lego

Pentru mine este al patrulea an consecutiv de când sunt blogger oficial la Techsylvania, un eveniment grozav care este acum la a cincea ediție. Anul acesta evenimentul se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, între 9 și 12 iunie.

Am crescut odată cu Techsylvania și sunt mândru că am pus umărul la acest eveniment fantastic, de departe cel mai important din România dar și din Europa de Est.

În 2018, vara începe la Cluj-Napoca sub semnul Techsylvania, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie și inovație din Estul Europei. Timp de patru zile, între 9 și 12 iunie, aici vor ajunge fondatori și oameni-cheie din companii precum Waze, Alibaba, Intercom, Bitdefender și Lego, dar și antreprenori și investitori din sfera IT-ului. Inovația, finanțarea și noile tehnologii vor fi pe buzele tuturor celor 2.000 de participanți așteptați la cea de-a 5-a ediție, dar și în cadrul evenimentelor satelit.

Techsylvania aduce în premieră în România nume importante precum: Di-Ann Eisnor, Director of Growth al Waze, celebra aplicație de navigație folosită de milioane de șoferi în fiecare zi, Matthew Michelsen, Partner al Passport Capital.

Acesta a lucrat cu nume sonore precum Nelson Mandela, Lady Gaga și Joe Lonsdale, dar a colaborat și cu Google, Twitter, Facebook, Coca-Cola, Nike și Uber. Pe scena Techsylvania vor urca și Kaidi Ruusalepp, fondator & CEO al Funderbeam, o companie care cu ajutorul tehnologiei blockchain a creat o bursă a start-up-urilor și a investitorilor și James Poulter, Head of Emerging Platforms & Partnerships al Grupului LEGO.

Cea de-a 5-a ediție a Techsylvania aduce și un concept nou: evenimentele satelit. Organizate cu ajutorul partenerilor scopul acestora este de a oferi șansa participanților să aprofundeze un anumit subiect precum inteligența artificială sau digital health.

Între 9 și 12 iunie evenimentele satelit vor fi organizate în mai multe puncte din oraș și se adresează tuturor profesionistilor din domeniu.  Mai multe detalii despre evenimentele organizate pot să fie găsite pe www.techsylvania.co.

Pentru a putea beneficia de o reducere de 15 % la biletele de intrare, Kooperativa 2.0 vă oferă un codul de reducere KooperativaTech , pe care îl puteți folosi pe pagina de achiziție a biletelor: https://en.xing-events.com/e/glraam

Ediția din 2018 debutează cu două zile de maraton, 9 și 10 iunie.  Acesta nu este însă dedicat sportivilor, ci specialiștilor IT care sunt gata să își testeze cunoștințele în cadrul unei competiții de programare de 24 de ore. 100 de developeri vor avea la dispoziție 20 de gadget-uri și device-uri pentru a-și pune ideile revoluționare în practică.

55% dintre respondenții unuia dintre cele mai importante studii IT din Europa sunt de părere că, în următorii ani, start-up-urile vor rezolva mai multe probleme sociale decât instituțiile Uniunii Europene. Techsylvania susține inovația încă de la prima ediție, iar din 2016 a lansat o competiție dedicată start-up-urilor. Nu mai puțin de 38 de proiecte au fost deja prezentate în cadrul evenimentului.

Pe 11 iunie,  în paralel cu conferința va debuta a treia ediție a Startup Avalanche, competiția internațională de start-up-uri organizată în parteneriat cu Risky Business. În prima zi toate echipele înscrise vor avea șansa să își prezinte proiectul în câteva minute, în fața investitorilor.

Cei cinci finaliști vor urca apoi, pe 12 iunie, pe scena Techsylvania pentru prezentarea finală. Premiul pentru cel mai bun start-up va fi o excursie în Silicon Valley oferită de compania Arobs Transilvania Software.

Câștigătorii vor avea întâlniri cu investitorii și antreprenorii potriviți pentru afacerea lor care să îi ajute să identifice oportunitățile de dezvoltare a companiei. În acest moment câștigătorii ediției din 2017, BrainyAnt se află în această excursie. Ei au dezvoltat un produs care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a dirija și de a programa roboți educaționali sau recreaționali online, în timp real.

Această ediție nu ar fi putut avea loc fără sprijinul partenerilor care susțin Techsylvania și  își doresc să dezvolte comunitatea pasionată de tehnologie a Europei de Est. Aceștia contribuie activ la creșterea comunității IT pe plan local, dar și internațional.

Banca Transilvania este partenerul principal al Techsylvania 2018.  Misiunea Băncii Transilvania este aceea de a sprijini dezvoltarea mediului de afaceri, prin produse și servicii inovatoare, oferite cu profesionalism.

Partener principal al Techsylvania 2018 este și compania de origine americană, Crossover. În prezent, Crossoverhttps://www.crossover.com/ oferă locuri de muncă 100% remote pentru comunități din România, Polonia, Turcia, Rusia, dar și din jurul lumii, însumând peste 100 de țări.

Lista susținătorilor inovației și tehnologiei prezente în cadrul Techsylvania continuă cu: Betfair Romania, Bosch, Telenav, Macadamian, Laurentiu, Laurentiu si Asociatii, Accenture, Pitech Plus & Rodeapps, Halcyon Mobile, Metro Systems, Arobs Transilvania Software.

 

Despre Techsylvania

Techsylvania este un eveniment dedicat tuturor pasionaților din lumea IT, tehnologiei și a business-ului, creat în urmă cu cinci ani de către Oana Petruș și Vlad Ciurca. Scopul acestuia este de a deveni un liant între comunitățile locale și cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și de a crea circumstanțele potrivite de networking cu cei mai influenți oameni din industria IT.  Numărul participanților la eveniment crește anual, la ultima ediție fiind prezenți peste 1,500 de oameni, dovedind astfel, încă o dată, că este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din România și din Europa de Est.

Printre cei care au urcat pe scena Techsylvania de-a lungul celor patru ediţii se numără Felix Petersen, Managing Director Europe al Samsung NEXT, Tim Draper, fondator al Universității Draper și a DFJ, Mark Shuttleworth, fondator al Ubuntu și Canonical, Andy Piper, Developer Advocate la Twitter, Andreas Ehn co-fondator al Wrapp (primul angajat al Spotify & CTO), Chad Fowler, Divisional CTO la Microsoft, Newton Howard, director al laboratorului Synthetic Intelligence al MIT.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BLOG
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in BLOG

Milestone Technology Day România 2024

Mihai Stescu5 iunie 2024

Philips Momentum 5000, monitor UHD polivalent de 32″

Mihai Stescu28 decembrie 2023

Aiwa revine în România distribuit de MGT Educational

Mihai Stescu23 august 2023

Cărți de vizită 2.0 – SpreadID Smartcards

Mihai Stescu12 iulie 2023

Review monitor Philips din seria 5000, 27B1U5601

Mihai Stescu3 aprilie 2023

Synology DS 923+, mai mult decât un NAS

Mihai Stescu23 februarie 2023

Monitorul de gaming Philips Evnia reinventează regulile jocului

Mihai Stescu20 ianuarie 2023

Biel Glasses și Panasonic prezintă la CES 2023 ochelarii inteligenți care schimbă viața persoanelor cu deficiențe de vedere

Mihai Stescu6 ianuarie 2023

CES 2023: Kingston Technology prezintă noi produse din gama performance si seria IronKey

Mihai Stescu5 ianuarie 2023