BLOG

La Techsylvania 2018 vin speakeri de la Waze, Alibaba, Intercom, Bitdefender și Lego

La Techsylvania 2018 vin speakeri de la Waze, Alibaba, Intercom, Bitdefender și Lego

Pentru mine este al patrulea an consecutiv de când sunt blogger oficial la Techsylvania, un eveniment grozav care este acum la a cincea ediție. Anul acesta evenimentul se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, între 9 și 12 iunie.

Am crescut odată cu Techsylvania și sunt mândru că am pus umărul la acest eveniment fantastic, de departe cel mai important din România dar și din Europa de Est.

În 2018, vara începe la Cluj-Napoca sub semnul Techsylvania, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie și inovație din Estul Europei. Timp de patru zile, între 9 și 12 iunie, aici vor ajunge fondatori și oameni-cheie din companii precum Waze, Alibaba, Intercom, Bitdefender și Lego, dar și antreprenori și investitori din sfera IT-ului. Inovația, finanțarea și noile tehnologii vor fi pe buzele tuturor celor 2.000 de participanți așteptați la cea de-a 5-a ediție, dar și în cadrul evenimentelor satelit.

Techsylvania aduce în premieră în România nume importante precum: Di-Ann Eisnor, Director of Growth al Waze, celebra aplicație de navigație folosită de milioane de șoferi în fiecare zi, Matthew Michelsen, Partner al Passport Capital.

Acesta a lucrat cu nume sonore precum Nelson Mandela, Lady Gaga și Joe Lonsdale, dar a colaborat și cu Google, Twitter, Facebook, Coca-Cola, Nike și Uber. Pe scena Techsylvania vor urca și Kaidi Ruusalepp, fondator & CEO al Funderbeam, o companie care cu ajutorul tehnologiei blockchain a creat o bursă a start-up-urilor și a investitorilor și James Poulter, Head of Emerging Platforms & Partnerships al Grupului LEGO.

Cea de-a 5-a ediție a Techsylvania aduce și un concept nou: evenimentele satelit. Organizate cu ajutorul partenerilor scopul acestora este de a oferi șansa participanților să aprofundeze un anumit subiect precum inteligența artificială sau digital health.

Între 9 și 12 iunie evenimentele satelit vor fi organizate în mai multe puncte din oraș și se adresează tuturor profesionistilor din domeniu.  Mai multe detalii despre evenimentele organizate pot să fie găsite pe www.techsylvania.co.

Pentru a putea beneficia de o reducere de 15 % la biletele de intrare, Kooperativa 2.0 vă oferă un codul de reducere KooperativaTech , pe care îl puteți folosi pe pagina de achiziție a biletelor: https://en.xing-events.com/e/glraam

Ediția din 2018 debutează cu două zile de maraton, 9 și 10 iunie.  Acesta nu este însă dedicat sportivilor, ci specialiștilor IT care sunt gata să își testeze cunoștințele în cadrul unei competiții de programare de 24 de ore. 100 de developeri vor avea la dispoziție 20 de gadget-uri și device-uri pentru a-și pune ideile revoluționare în practică.

55% dintre respondenții unuia dintre cele mai importante studii IT din Europa sunt de părere că, în următorii ani, start-up-urile vor rezolva mai multe probleme sociale decât instituțiile Uniunii Europene. Techsylvania susține inovația încă de la prima ediție, iar din 2016 a lansat o competiție dedicată start-up-urilor. Nu mai puțin de 38 de proiecte au fost deja prezentate în cadrul evenimentului.

Pe 11 iunie,  în paralel cu conferința va debuta a treia ediție a Startup Avalanche, competiția internațională de start-up-uri organizată în parteneriat cu Risky Business. În prima zi toate echipele înscrise vor avea șansa să își prezinte proiectul în câteva minute, în fața investitorilor.

Cei cinci finaliști vor urca apoi, pe 12 iunie, pe scena Techsylvania pentru prezentarea finală. Premiul pentru cel mai bun start-up va fi o excursie în Silicon Valley oferită de compania Arobs Transilvania Software.

Câștigătorii vor avea întâlniri cu investitorii și antreprenorii potriviți pentru afacerea lor care să îi ajute să identifice oportunitățile de dezvoltare a companiei. În acest moment câștigătorii ediției din 2017, BrainyAnt se află în această excursie. Ei au dezvoltat un produs care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a dirija și de a programa roboți educaționali sau recreaționali online, în timp real.

Această ediție nu ar fi putut avea loc fără sprijinul partenerilor care susțin Techsylvania și  își doresc să dezvolte comunitatea pasionată de tehnologie a Europei de Est. Aceștia contribuie activ la creșterea comunității IT pe plan local, dar și internațional.

Banca Transilvania este partenerul principal al Techsylvania 2018.  Misiunea Băncii Transilvania este aceea de a sprijini dezvoltarea mediului de afaceri, prin produse și servicii inovatoare, oferite cu profesionalism.

Partener principal al Techsylvania 2018 este și compania de origine americană, Crossover. În prezent, Crossoverhttps://www.crossover.com/ oferă locuri de muncă 100% remote pentru comunități din România, Polonia, Turcia, Rusia, dar și din jurul lumii, însumând peste 100 de țări.

Lista susținătorilor inovației și tehnologiei prezente în cadrul Techsylvania continuă cu: Betfair Romania, Bosch, Telenav, Macadamian, Laurentiu, Laurentiu si Asociatii, Accenture, Pitech Plus & Rodeapps, Halcyon Mobile, Metro Systems, Arobs Transilvania Software.

 

Despre Techsylvania

Techsylvania este un eveniment dedicat tuturor pasionaților din lumea IT, tehnologiei și a business-ului, creat în urmă cu cinci ani de către Oana Petruș și Vlad Ciurca. Scopul acestuia este de a deveni un liant între comunitățile locale și cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și de a crea circumstanțele potrivite de networking cu cei mai influenți oameni din industria IT.  Numărul participanților la eveniment crește anual, la ultima ediție fiind prezenți peste 1,500 de oameni, dovedind astfel, încă o dată, că este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din România și din Europa de Est.

Printre cei care au urcat pe scena Techsylvania de-a lungul celor patru ediţii se numără Felix Petersen, Managing Director Europe al Samsung NEXT, Tim Draper, fondator al Universității Draper și a DFJ, Mark Shuttleworth, fondator al Ubuntu și Canonical, Andy Piper, Developer Advocate la Twitter, Andreas Ehn co-fondator al Wrapp (primul angajat al Spotify & CTO), Chad Fowler, Divisional CTO la Microsoft, Newton Howard, director al laboratorului Synthetic Intelligence al MIT.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BLOG
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in BLOG

DefCamp 2018 aduce pe 8-9 noiembrie la București competiții noi de hacking pentru cei 1.500 de participanți din toată lumea

Mihai Stescu18 septembrie 2018

Vitacom Electronics aniversează 27 de ani și vizează extinderea în Ungaria

Mihai Stescu18 septembrie 2018

De’Longhi lansează espressorul superautomat PrimaDonna Elite, cu aplicație software dedicată și conexiune Bluetooth

Mihai Stescu18 septembrie 2018

Cu ochii pe Fenix 5 Plus – mai mult decât un ceas

Mihai Stescu4 august 2018

Noul Duster ne-a purtat 1500 km în #jurnaldefotograf

Mihai Stescu19 iulie 2018

Sun Tech – trei zile de interacțiune cu tehnologia la Sun Plaza

Mihai Stescu26 iunie 2018

Despre Stage Tech Lights & Sound, într-un interviu cu D-l Gabriel Tudor

Mihai Stescu23 iunie 2018

Cloud acasă cu NAS-ul 4×4 Synology DS 418

Mihai Stescu21 iunie 2018

Stage Tech: Lights & Sound, primul eveniment dedicat tehnologiei pentru industria de entertainment are loc în perioada 26-29 iunie la București

Mihai Stescu19 iunie 2018