BLOG

Stona.ro sau cum să redescoperiți piatra naturală

Stona.ro sau cum să redescoperiți piatra naturală

Am recitit anul acesta Agonie și Extaz, scrisă de Irving Stone. Modul în care îl prezintă pe Michelangelo și cuvintele pe care i le atribuie autorul m-au impresionat profund și îmi aduc aminte cu multă emoție de câteva din cugetările sculptorului.

Michelangelo spunea, referindu-se la materialele din care își desăvârșea operele și la modul său de lucru:
Every block of stone has a statue inside it and it is the task of the sculptor to discover it.
și apoi:
I saw the angel in the marble and carved until I set him free.

Fiecare bucată de piatră naturală își are istoria ei. De la evenimentele violente și tumultoase care au dus cu milioane de ani în urmă la crearea sa în miezul fierbinte al pământului, la întregul proces de extragere din carieră și mai apoi la prelucrarea ei, fie pentru o sculptură sau pentru finisaje sofisticate destinate locuințelor sau altor clădiri, grădini etc.

Am răspuns cu bucurie invitației primite de la stona.ro pentru a vizita showroom-ul din București, Șos. Pipera 58. Am găsit acolo o multitudine de produse minunate, care pot decora într-un mod deosebit locuințe sau birouri.

Stona este divizia de retail a companiei Algabeth Stone Group, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniu.

În acest moment, compania este în expansiune continuă, având un spaţiu de expunere de peste 70.000 de mp, cu cel mai mare stoc din România, ce depăşeşte 300.000 de mp din peste 500 de modele de piatră naturală.

Plecând de la produsele utilizate la acoperirea pardoselilor, trepte și contratrepte, blaturi de bucătărie, lavoare confecționate manual, cada din marmură Pantelikon, pavaje, borduri, toate lasă impresia unei atenții deosebite pentru detalii.

Toate aceste produse sunt realizate dintr-o gamă impresionantă de materiale (marmură, calcar, granit, onix, travertin, sandstone – gresie naturală) cu variații de culoare incredibile.

Folosind fabrica din apropierea Bucureștiului, firma Stona poate executa lucrări personalizate pentru clienții săi pentru diverse amenajări interioare sau exterioare.

În showroomul Stona.ro puteți admira (pentru mine a fost prima dată), proprietățile minunate ale onixului, transluciditatea sa, gradul atent de finisare al plăcilor și culorile născute din înfuntarea zeilor olimpieni cu apele mărilor vechilor greci.

M-am bucurat să văd o cadă unicat, construită dintr-un singur bloc de marmură Pantelikon (marmura folosită la construcția Acropolei din Atena. Mi-au plăcut și lavoarele din piatră naturală și am poposit destul de mult în fața mozaicurilor.

Vă las câteva fotografii de acolo dar vă recomand să mergeți să le vedeți live sau măcar pe site-ul stona.ro.

 

View Comments (1)

1 Comment

  1. KMG

    14 mai 2018 at 23:03

    In orice caz piatra si lemnul sunt materialele mele preferate. Am apelat de multe ori la specialisti si „meseriasi” dar pana la urma mi-am luat eu scule si unelte profesionale pentru prelucrare a lemnului sau pietrei. Acum sa isi bata altii capul incercand sa explice cum trebuie sa fie produsul final ca eu imi fac singur. Sanatate

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BLOG
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in BLOG

Cu ochii pe Fenix 5 Plus – mai mult decât un ceas

Mihai Stescu4 august 2018

Noul Duster ne-a purtat 1500 km în #jurnaldefotograf

Mihai Stescu19 iulie 2018

Sun Tech – trei zile de interacțiune cu tehnologia la Sun Plaza

Mihai Stescu26 iunie 2018

Despre Stage Tech Lights & Sound, într-un interviu cu D-l Gabriel Tudor

Mihai Stescu23 iunie 2018

Cloud acasă cu NAS-ul 4×4 Synology DS 418

Mihai Stescu21 iunie 2018

Stage Tech: Lights & Sound, primul eveniment dedicat tehnologiei pentru industria de entertainment are loc în perioada 26-29 iunie la București

Mihai Stescu19 iunie 2018

Street Delivery: Pictură murală de mari dimensiuni și muzică bună, transmise live prin echipamentele Axis

Mihai Stescu19 iunie 2018

Primele zboruri cu drona Mavic Air – mai multe gânduri de începător

Mihai Stescu18 iunie 2018

Evenimente satelit în premieră și speakeri de la companii de top precum eBay, IBM și Techcrunch vin la Techsylvania 2018

Mihai Stescu29 mai 2018