BLOG

Impact Hub Bucharest și Samsung România lansează Changeneers – Comunitatea pentru tehnologie cu impact

Impact Hub Bucharest și Samsung România lansează Changeneers – Comunitatea pentru tehnologie cu impact

Impact Hub Bucharest și Samsung România au lansat pe 1 noiembrie Changeneers, programul pentru tehnologie cu impact în rezolvarea unora dintre cele mai importante probleme actuale ale societății.

Changeneers este programul complex care conectează pasionații de tehnologie și provocările sociale cu care ne confruntăm, prin trei tipuri de oportunități: makerspace-ul, comunitatea și Changeneers Challenge.

Makerspace-ul Changeneers

Cei interesați de dezvoltarea de aplicații mobile vor putea accesa echipamente Samsung – camere 360, headset-uri VR, e-board, smartwatch-uri, telefoane și tablete de ultimă generație în noul spațiu Impact Hub Bucharest de la Timpuri Noi. Scopul acestui makerspace este de a oferi dezvoltatorilor oportunitatea de a-și testa aplicațiile direct pe aceste echipamente și să îi sprijine astfel în a accelera îmbunătățirea soluțiilor lor. Makerspace-ul oferă chiar mai mult decât echipamentele individuale, cu posibilitatea de a le combina în diverse formate cum este cel de clasă smart sau de a organiza întâlniri de testare cu utilizatori reali pentru feedback și îmbunătățiri consistente oferite de membri ai Impact Hub Bucharest.

Comunitatea

Scopul pe termen lung al programului este de a construi o comunitate de oameni diverși, care au în comun interesul pentru tehnologie și probleme ale comunității. Aceștia se vor întâlni în cadrul meetup-urilor lunare pentru a crea rapid soluții pentru organizații preocupate de anumite cauze. Comunitatea va include developeri, ingineri, designeri, comunicatori, studenți, antreprenori tech, antreprenori și profesioniști sociali și inovatori din instituții publice.

Changeneers Challenge

Cea de-a treia componentă a programului constă într-o competiție dedicată găsirii acelor soluții digitale software și/sau hardware care contribuie la rezolvarea unor probleme sociale sau de mediu. În competiție se pot înscrie startup-uri tech cu impact în orice domeniu social, cu un interes special pentru teme ca educație, sănătate sau accesibilitate. Finaliștii vor participa la un marketing bootcamp și vor prezenta tehnologia și strategia lor în fața juriului pentru a câștiga premiul cel mare: finanțare în valoare de 5000 de euro și susținere media din partea Samsung.

Înscrierile sunt deschise până pe 15 decembrie. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial: www.changeneers.ro

Tehnologia are un impact profund asupra societății, ajungând să schimbe modelele tradiţionale de  business, din domeniul educației, sănătății sau servciilor sociale, să aibă un impact din ce în ce mai mare asupra sistemelor administrative și de guvernare. Inteligența artificială ne obligă să regândim etica, să adaptăm legile şi regulamentele la noile realităţi. Calitatea vieţii fiecăruia dintre noi, a comunităţilor mai mici sau mai mari, se poate schimba semnificativ cu ajutorul tehnologiei.  Ne dorim ca Changeneers să devină o comunitate articulată care aduce valoare în societate prin tehnologie, un laborator de concept și prototipare a unor aplicații sau soluții mai complexe la diverse problematici.”, a declarat Roxana Mihalache,  ‎Corporate Citizenship & Public Affairs Manager, Samsung.

Inovația și impactul pozitiv stau la baza multor proiecte dezvoltate de Impact Hub în România. Suntem conștienți de schimbările în bine pe care le putem produce prin tehnologie, așa că ne-am asumat acest rol de facilitatori, alături de partenerul nostru, Samsung România. Vom fi alături de participanți în fiecare etapă a programului Changeneers, prin toate resursele pe care le putem pune la dispoziție și suntem nerăbdători să vedem cu ce idei ne vor surprinde.” a declarat Oana Craioveanu, CEO Impact Hub Bucharest și Cluj-Napoca.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie, a sistemelor LSI, a fonderiei și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la  http://news.samsung.com.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BLOG
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in BLOG

Synology DS 1621+ ideal pentru entuziaști dar și small business

Mihai Stescu9 septembrie 2021

Techsylvania, conferința pe care o urmaresc de 7 ani, revine cu o nouă ediție online în 2021

Mihai Stescu18 august 2021

Beosound Level, o bijuterie Bang & Olufsen gândită pentru viitor

Mihai Stescu5 iulie 2021

Concluzii după Summitul inaugural 5G realme

Mihai Stescu3 iunie 2021
Kingston FURY Renegade DDR4 RGB

Kingston anunță noul brand pentru gaming: Kingston FURY

Mihai Stescu3 iunie 2021

Podfest, singurul eveniment dedicat podcasturilor, are loc pe 20 mai

Mihai Stescu19 mai 2021
Yoxo

Do you speak YOXO?

Mihai Stescu1 aprilie 2021

Vodafone prezintă un proiect inedit, Pădurea inteligentă, prin intermediul rețelei Supernet

Mihai Stescu31 martie 2021

ViewSonic’s TD1655 – monitorul ideal pentru deplasări – premiat cu distincția CES 2021 Innovation Awards Honoree

Mihai Stescu13 ianuarie 2021