Review-uri

Cărți de vizită 2.0 – SpreadID Smartcards

Cărți de vizită 2.0 – SpreadID Smartcards

Am fost tare mândru acum 25 de ani când am primit prima mea carte de vizită. Tipărită color, cu toate datele mele de contact, sigla companiei la care lucram și sloganul acesteia. De atunci am folosit și oferit probabil câteva mii de cărți de vizită, de-a lungul carierei mele.

Am primit săptămâna trecută un mail de la SpreadID Smartcards, prin care eram invitat să discut și ulterior să testez produsul lor: o carte de vizită modernă, care folosește tehnologia NFC și care, iată, pare mai ajustată la realitatea digitală de astăzi.

M-am bucurat mult să aflu că SpreadID este un start-up pe jumătate românesc, cu rădăcini în Târgu Mureș, care se dezvoltă în München, Germania. Pentru că mi-a plăcut produsul lor și pentru că de fiecare dată când pot, ajut tinerii întreprinzători, am fost de acord să testez cărțile de vizită SpreadID și să vă să spun și vouă despre ele.

Ceea ce oferă SpreadID Smartcards nu este o noutate, ci mai degrabă o manieră mai prietenoasă de a oferi mijloace de identitate digitală, care se pot folosi cu succes atât în plan personal, cât și profesional.

De altfel acesta este și motivul pentru care am acceptat propunerea lor. Discuția cu ei a fost super relaxată și prezentarea pe care mi-au făcut-o m-a convins.

Produsul fizic este un card din plastic sau metal, de mărimea exactă a unui card de credit. În funcție de modelul pe care alegeți să-l comandați, puteți avea un design standard cu numele vostru sau puteți personaliza designul, plecând de la logoul companiei sau organizației voastre.

Fiecare smartcard are integrat un chip NFC, cu ajutorul căruia schimbul de informații de contact este mai accesibil ca niciodată. Doar atingeți smartcardul de telefon si datele se transfera automat.

Un lucru care m-a surprins plăcut este faptul că smartcardul nu este doar o carte de vizită digitală, ci are integrată si funcția de stick de memorie (USB Stick), asa că, odată cu transferul datelor de contact, se pot transfera si documente precum prezentarea organizației voastre, un plan de afaceri, un catalog de produse, liste de preţuri, video-uri, sau de ce ce nu, un CV. In acest scop ei oferă gratuit 2 GB spațiu în Cloud !

Informația stocată în cloud poate fi accesata cu ajutorul cardului pe orice telefon, fie Android sau din universul Apple.

Ca să fiu mai clar, voi insera aici un video de prezentare al prietenilor de la SpreadID Smartcards. Ulterior vă povestesc cum am comandat, ce am primit și cum le folosesc.

Pe site-ul SpreadID.com puteți alege fie carduri standard, fie personalizabile din PVC sau modele exclusiviste din metal.

Eu am ales să personalizez doua carduri din PVC, unul pentru compania Euroconfort unde lucrez, unul pentru proiectul Faces of Autism al lui David și am comandat și un card standard cu numele meu, care să nu aibă legătura cu niciunul din cele doua personalizate.

Am trimis cele două logo-uri și în aceeași zi am primit trei propuneri de design. Voi puteți inclusiv să trimiteți o machetă exactă pentru designul cardului. Am ales variantele care mi-au plăcut cel mai mult și în câteva zile cardurile mi-au sosit prin poștă.

Iată cum arătau propunerile digitale:

Iar cardurile fizice, când au sosit, m-au uimit prin calitatea imprimării și prin mici chestii care par simple, dar ajută foarte mult. De exemplu, cardurile au muchiile colorate, așa că le poți deosebi în portofel fără să le extragi. La fel, pe spate au un cod QR, care poate înlocui tehnologia NFC atunci când nu este disponibilă.

Setarea identității cardului se face extrem de simplu. E de ajuns să îl apropii de telefon și pe acesta va apare un mesaj că acest card nu e activat si linkuri de creare cont sau logare în cont existent SpreadID.

Acolo interfața este foarte intuitivă și permite personalizarea tuturor datelor de contact. Veți găsi obișnuitele câmpuri pentru o carte de vizită (contact electronic tip Vcard) dar și o secțiune care permite stocarea în cloud și accesare facilă a unor documente utile.

Exista diverse unelte specializate pentru companii (de exemplu partajarea unor documente comune, oferirea accesului la cont unei persoane care se ocupă de actualizarea datelor etc).

Puteți înregistra mai multe carduri pe același cont și să le gestionați dintr-o singură locație.

Puteți încărca și logo-ul companiei și chiar să personalizați culorile din profilul afișat.

Odată completate datele, atunci când veți folosi smartcardul, pe ecranul telefonului interlocutorului vostru va apărea un profil ca acesta:

Vă recomand să vizitați site-ul SpreadID Smartcards și dacă vi se par utile, să vă comandați cărți de vizită digitale de la ei. Pentru cititorii acestui blog, am primit un cod de reducere de 10 % pe care îl puteți utiliza la comandă. Acesta este Blogdetehnologie10

Sper să le folosiți cu folos, aștept reacțiile voastre aici după ce le primiți.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Review-uri
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Review-uri

Philips 32E1N1800LA – un monitor versatil util în toate activitățile office și creative

Mihai Stescu26 noiembrie 2024

Philips Momentum 5000, monitor UHD polivalent de 32″

Mihai Stescu28 decembrie 2023

Synology DS 923+, mai mult decât un NAS

Mihai Stescu23 februarie 2023

Review căști de gaming Viro Plus USB de la SPC Gear

Mihai Stescu16 decembrie 2022

Productivitate la maxim în biroul de acasă cu monitorul Philips 34E1C5600HE

Mihai Stescu21 noiembrie 2022

Panasonic LZ200, un televizor excepțional pentru acasă dar și pentru profesioniști

Mihai Stescu30 martie 2022

Samsung The Terrace, entertainment indoor dar și outdoor

Mihai Stescu8 decembrie 2021

Synology DS 1621+ ideal pentru entuziaști dar și small business

Mihai Stescu9 septembrie 2021

Beosound Level, o bijuterie Bang & Olufsen gândită pentru viitor

Mihai Stescu5 iulie 2021