Review-uri

Productivitate la maxim în biroul de acasă cu monitorul Philips 34E1C5600HE

Productivitate la maxim în biroul de acasă cu monitorul Philips 34E1C5600HE

Trebuie să recunosc că niciodată nu-mi este de ajuns spațiul de pe monitor. De aceea, de aproape 15 ani lucrez exclusiv pe două monitoare. Din acest motiv, mi s-a părut foarte faină provocarea prietenilor de la Philips să testez un monitor WQHD, curb, cu diagonala de 34″.

Este vorba de modelul Philips 34E1C5600HE, care m-a impresionat imediat ce l-am scos din cutie. L-am amplasat pe birou alături de un alt monitor al meu, și, setup-ul a ieșit cam așa:

Dincolo de spațiul generos pe care îl oferă, Philips 34E1C5600HE are cameră web și microfon incluse și un hub USB integrat. Poți să pui pe ecran o fereastră cu un video call, 2 tabele și o fereastră de chat, fără să ți se pară că sunt prea mici.

L-am conectat rapid prin USB C (cablu inclus) la mac mini și nu am avut prea multe de făcut, imaginea a apărut la rezoluția nativă (3440 x 1440), cu rată de refresh de 100 Hz.

Iată pe scurt principalele lui tehnologii și caracteristici, pe unele dintre ele le voi comenta chiar în listă:

Are diagonală de 34 inci, adică aproape 87 cm – e impresionant și are un design minimalist, margini subțiri, cu excepția locului unde este amplasată camera web

Tipul displayului este LCD VA, tratat antireflex, 3H cu o opacitate de 25 %

Curbura ecranului este de 1500 R, ceea ce oferă o zonă efectiv vizualizată de 797 x 333 mm, aspectul imaginii fiind 21:9

Densitatea rezultată a pixelilor este de aproape 107 PPI, pixeli care au un timp de răspuns de 4ms în sistem GTG și 1ms în sistem MPRT. V-am mai povestit în trecut cum e cu cele două standarde.  În trecut se utiliza doar GTG (grey to grey), valoare care reprezintă timpul necesar unui pixel să-și schimbe culoarea. În prezent, datorită aplicațiilor multimedia, se utilizezează și MPRT (Moving Picture Response Time) care reprezintă timpul minim în care un pixel poate fi vizibil. Pentru aplicațiile folosite de mine,

Luminozitatea este de 300 cd/m2 și raportul nominal de contrast este de 3000:1. pentru contrastul dinamic, monitorul are specificat Mega Infinity DCR

Cele 16.7 milioane de culori îi permit o acoperire a gamelor de culori bună, NTSC 99,25 %, sRGB 123,24 %

Deține moduri LowBlue, EasyRead și sincronizare adaptivă

Ca și conectivitate, găsim 1 port HDMI 2.0, un port DisplayPort 2.1 și USB C (poate fi utilizat atât ca și DisplayPort dar și ca alimentare către alte dispozitive

Are un HUB USB 3.2 Gen 1 cu 4 porturi, dintre care unul are curent de încărcare rapidă

Așa cum vă spuneam dispune de o cameră web Hello de 5 MP (cu dispoztiv mecanic de obturare pentru confidențialitate) și două difuzare de 5 W. Difuzoarele sunt OK pentru aplicații obișnuite, videoconferințe. Pentru utilizatorii mai pretențioși este disponibil conectorul audio out (Jack 3.5 mm) pentru transmiterea semnalului audio către un sistem extern.

Suportul este ajustabil pe înalțime (130 mm) și se poate înclina de la -5 la 20 grade.

Consumă nominal 57 W cu 0.5 W in standby.

Vine cu cabluri HDMI si USB C (cu convertor la A) și cablu de alimentare.

Din punct de vedere al experienței de utilizare, totul a decurs normal și fără piedici pentru mine. În cutie suportul este depozitat separat, dar se montează foarte ușor, fără a avea nevoie de nicio unealtă. Ca și conectare la calculator, am ales cablul și portul USB C, asta și pentru că era prima dată când îl foloseam la mac-ul meu (monitoarele pe care le folosesc în mod curent nu au porturi USB C.

Rezoluția s-a setat automat pe cea nativă a monitorului, (3440 x 1440), cu rată de refresh de 100 Hz. Pe un astfel de display, mi-au încăput simultan două ferestre de browser, una pentru Word și o fereastră mică cu Whatsapp.

Probabil că datorită aspectului curb al monitorului, atunci când am făcut teste numai cu el, am avut o senzație de confort sporită față de situația mea obișnuită când folosesc două monitoare full hd.

Am navigat în meniul OSD, folosind joystick-ul din dreapta spate. E ușor de accesat cu mâna dreaptă și informațiile pot fi ușor citite chiar și atunci când ați ales afișare transparentă peste imagine.

Primele setări oferite sunt cele legate de gaming, respective activarea modurilor Adaptive Sync, MPRT și Smart Response. Adaptive Sync permite sincronizarea automată a frecvenței imaginii afișate cu cea generată de placa video, în acest fel monitorul permite rularea jocului așa cum a fost gândit de programator.

MPRT este o tehnologie de reducere a motion blur-ului, imaginile fiind mai clare atunci când afișați pe monitor jocuri.

Smart Response este denumirea dată de Philips tehnologiei de overdrive. Pentru utilizatorii care au probleme cu imagini cu artefacte (ghosting), setarea acestui mod pe Very fast ajută foarte mult.

Restul setărilor din OSD se referă la reglajul parametrilor imaginii (de la luminozitate și contrast până la profiluri de culoare personalizate. Găsiți setări și pentru sunet, moduri de funcționare porturi USB.

Veți găsi și moduri de lucru PIP pentru cei care vor să împartă ecranul între mai multe dispozitive.

Avantajul unui ecran foarte lat (fizic dar și ca rezoluție) este evident atunci când vine vorba de productivitate și m-am bucurat să testez un astfel de monitor. Funcționarea este ireproșabilă, de așteptat la un producător renumit, cum este Philips. Probabil că o aplicație foarte bună este și gaming-ul, eu l-am testat pentru aplicații office, e un monitor foarte bun pe care îl recomand.

Monitorul se găsește deja la majoritatea retailer-ilor, eu vă dau un link (afiliat) către EMAG aici: Monitor Philips 34E1C5600HE

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Review-uri
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Review-uri

Philips Momentum 5000, monitor UHD polivalent de 32″

Mihai Stescu28 decembrie 2023

Cărți de vizită 2.0 – SpreadID Smartcards

Mihai Stescu12 iulie 2023

Synology DS 923+, mai mult decât un NAS

Mihai Stescu23 februarie 2023

Review căști de gaming Viro Plus USB de la SPC Gear

Mihai Stescu16 decembrie 2022

Panasonic LZ200, un televizor excepțional pentru acasă dar și pentru profesioniști

Mihai Stescu30 martie 2022

Samsung The Terrace, entertainment indoor dar și outdoor

Mihai Stescu8 decembrie 2021

Synology DS 1621+ ideal pentru entuziaști dar și small business

Mihai Stescu9 septembrie 2021

Beosound Level, o bijuterie Bang & Olufsen gândită pentru viitor

Mihai Stescu5 iulie 2021
Yoxo

Do you speak YOXO?

Mihai Stescu1 aprilie 2021