Rețelistică

În direct de la Bâlea Lac prin camerele Axis 4K și FHD

În direct de la Bâlea Lac prin camerele Axis 4K și FHD

Axis Communications, lider mondial în dezvoltarea de camere video de supraveghere, a implementat în România proiectul de transmisie video streaming online prin camere Axis 4K și FHD la cabana Bâlea Lac, în inima masivului Făgăraș.

Pentru a oferi acces online la imaginile feerice de la Cabana Bâlea către publicul larg, a fost implementată o soluţie compusă din două camere IP Axis şi software dezvoltat de NetRex. Imaginile pot fi accesate de oriunde şi oricând, de către orice utilizator ce deţine un echipament conectat la internet.

“Zona Bâlea Lac este una dintre cele mai frumoase din Europa şi ne dorim să devină o adevărată carte de vizită a ţării noastre. Aveam nevoie de o soluţie tehnologică prin care toţi turiştii să poată vedea imagini live de la Bâlea, astfel încât să-i invite să facă primii paşi spre descoperirea acestui loc minunat. Soluţia integrată cu produse Axis şi Netrex, de către Brahms International, a găsit răspunsuri la toate cererile noastre”, a declarat Regina Klingeis – Asociat, Cabana Bâlea Lac, IF Klingeis.

Peisajul este de o frumuseţe austeră unică, impresionant atât vara, dar mai ales în anotimpul alb. Toate aceste frumuseți vin cu unele provocări. Datorită altitudinii de peste 2000m întâlnim temperaturi scăzute pe parcursul anului, umiditate, presiune atmosferică oscilantă și vânt dominant, astfel că doar anumite modele de camere pot funcţiona optim. În consecință, integratorul Brahms International a decis să recomande două camere performante pentru proiectul Bâlea: AXIS P1428-E și AXIS P1365-E. În alegerea camerelor a contat și faptul că vor fi instalate în zone cu o climă schimbătoare, inclusiv nori și descărcări electrice.

”Implementarea de la Bâlea Lac demonstrează încă o dată flexibilitatea si fiabilitatea camerelor de supraveghere Axis. Cele două modele au fost instalate în iunie 2015, iar în tot acest timp acestea au transmis imagini live pe canalul Youtube Balea Lac, indiferent de condiţiile meteo. Camerele Axis sunt construite pentru a funcţiona optim chiar şi în cele mai dificile condiţii, astfel că utilizatorii cu acces la Internet au putut urmări în permanenţă imagini cu această locaţie unică”, a declarat ing. Bogdan Gavril, reprezentantul Axis Communications în România.

În alegerea modelelor a contat şi performanţa acestora în condiții de iluminare scăzută. Pentru a răspunde acestor provocări, AXIS P1365-E folosește tehnologia WDR – Forensic Capture. Această tehnologie optimizează filmarea pentru a putea utiliza cadrele transmise la un nivel înalt de detaliu, fiind vizibile atât în întuneric, cât și în zone cu lumină puternică.

Ambele camere pot fi folosite pentru monitorizarea unor arii extinse, modelul AXIS P1428-E dispunând de un senzor 4K, iar modelul AXIS P1365-E de un sensor 1080p. În acest fel, soluția nu este doar eficientă din punctul de vedere al costului, dar și ușor de implementat. Calitatea imaginii este asigurată atât de senzorii de ultimă generaţie, cât şi de lentilele speciale şi de algoritmii software integraţi.

Având în vedere scopul proiectului, cea mai importantă funcţionalitate a soluţiei a fost transmiterea live a stream-ului video. În acest scop a fost folosit softwareul NetRex, CamStreamer – o aplicație care poate fi instalată direct în camerele Axis ce permite transmisia live pe Youtube. Soluția nu solicită echipamente suplimentare, procesarea fiind realizată direct de către echipamentul Axis.

Datorită soluției instalate, zona Bâlea Lac este acum mai aproape ca oricând de oricine este îndrăgostit de acest loc și de orice turist care și-ar dori să-l viziteze. Imaginile live sunt disponibile online, pot fi accesate remote, în doar câteva secunde, și sunt active 24/7. Camerele IP Axis oferă o imagine excelentă, atât în rezoluţie 4K, cât şi în rezoluţie FHD.

Camera AXIS P1428-E instalată (senzor 4K) poate fi urmărită la adresa:

www.youtube.com/watch?v=wSNIOpT82Dc

Camera AXIS P1365-E instalată (senzor FHD) poate fi urmărită la adresa:

www.youtube.com/watch?v=L5Tg_t7vjDs

Brahms International, cu sediul central la Brașov, este partener Axis Communications, fiind implicat în implementarea şi promovarea proiectului de la Bâlea Lac. Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu și având standarde înalte de calitate, Brahms oferă servicii IT complete, soluții moderne integrate, de înaltă tehnologie, pentru domeniile de activitate abordate. Mai multe detalii la: www.brahms.ro

Despre NetRex

NetRex este o companie cehă implicată în dezvoltarea și furnizarea de servicii bazate pe aplicarea tehnologiei video de rețea avansate. Serviciul Remote de monitorizare NetRex permite monitorizarea de la distanță prin internet, case, vile, birouri sau instituții. NetRex este producătorul și dezvoltatorul aplicatiei CamStreamer. Mai multe detalii la: www.netrex.biz

Despre Bâlea Lac

Datorită renumelui de care beneficiază rezervația naturală Bâlea Lac și a faptului că este o zonă turistică de interes național, turiștii petrec timp în pregătirea excursiei montane îndeosebi pentru a afla condițiile meteo din zonă, traficul până acolo sau căutând imagini pe internet cu această locație unică și atractivă. Întrucât proprietarii cabanei cunosc aceste provocări cu care se confruntă turiștii și din dorința de a-i ajuta să reducă timpul de pregătire a excursiei, doamna Regina Klingeis – asociat Cabana Bâlea Lac, IF Klingeis – a căutat o soluție potrivită care să ofere imagini live vizitatorilor care își plănuiesc excursia la Bâlea. Mai multe detalii la: www.balealac.ro

Despre Axis Communications

Axis este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluții inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale Axis sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 1.900 de angajați în peste 40 de birouri în lume și cooperează cu peste 75.000 de parteneri din 179 de țări. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rețelistică
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Rețelistică

Synology lansează modelul DiskStation DS723+

Mihai Stescu12 ianuarie 2023

Synology® anunţă DiskStation® DS923+

Mihai Stescu17 noiembrie 2022

Synology a lansat router-ul WRX560

Mihai Stescu8 noiembrie 2022
Synology RT 6600 AX

Synology anunţă noul său router Wi-Fi 6, modelul RT6600ax

Mihai Stescu13 mai 2022

Synology anunţă RackStation RS1221+ şi RS1221RP+

Mihai Stescu20 ianuarie 2021

Synology lansează DiskStation DS220j

Mihai Stescu8 aprilie 2020

Synology DiskStation DS420j, soluția pentru serverul de acasă

Mihai Stescu18 martie 2020

Allied Telesis lansează noi media convertoare

Mihai Stescu14 ianuarie 2020

Synology anunţă DiskStation DS120j, o soluție simplă de păstrare în siguranță a datelor personale

Mihai Stescu13 decembrie 2019