Rețelistică

ELKOTech Romania anunţă lansarea seriei de switch-uri gigabit Allied Telesis IE510

ELKOTech Romania anunţă lansarea seriei de switch-uri gigabit Allied Telesis IE510

ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate, anunţă lansarea de către Allied Telesis a seriei de switch-uri gigabit IE510. Dedicate mediului industrial, noile modele sunt stacabile şi completează seria de switch-uri Ethernet IE200.

Aceste modele pot fi folosite fie ca unităţi tip core, fie ca switch-uri de distribuţie. Când sunt implementate împreună cu modelele seriei IE200, switch-urile IE510 pot fi utilizate cu succes pentru conectarea diferitelor echipamente precum: camere CCTV, sisteme industriale automatizate sau sisteme de management pentru clădiri.

Seria Allied Telesis IE510 a fost dezvoltată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor actuale ale pieţei, care se confruntă cu o creştere exponenţială a numărului de echipamente conectate. Aplicaţiile integrate cu care vin switch-urile se dovedesc a fi soluţii ce induc un management simplificat şi eficient. Dintre aceste aplicații se evidenţiază cele dedicate supravegherii video şi transportului.

Primul model al seriei care va fi disponibil în România este AT-IE510-28GSX. Acesta dispune de 24 de sloturi SFP și patru porturi de uplink 10G ce integrează funcția Allied Telesis Virtual Chassis Stacking (VCStack™). Switch-ul vine și cu o serie de caracteristici performante datorită sistemului de operare AlliedWare Plus™. Printre aceste caracteristici se numără Ethernet Protection Switched Ring (EPSRing™) şi Allied Telesis Management Framework™ (AMF).

EPSRing permite realizarea unei restaurări mult mai rapide comparativ cu tehnologiile tradiţionale, asigurând astfel funcţionarea bună a reţelei. AMF asistă administratorii de reţea prin realizarea în mod automat a unor operaţiuni de bază, necesare funcţionării normale, precum upgrade-uri de firmware. AMF oferă, de asemenea, acestora posibilitatea de a lucra cu o singură consolă de management, ce unifică toate echipamentele de reţea din companie. Astfel, costurile asociate şi timpul necesar operaţiunilor de mentenanţă sunt reduse substanţial.

Seria IE510 suportă nativ IPv6. Această particularitate este importantă în special pentru mediul industrial şi embedded, acolo unde numărul de dispozitive conectate creşte exponenţial de la an la an.

Despre Allied Telesis, Inc.

Fondat în anul 1987, cu birouri în întreaga lume, Allied Telesis este un furnizor de top de infrastructuri de reţea şi soluţii de reţea flexibile şi interoperabile. Compania livrează soluţii fiabile pentru reţele de video, voce şi date către clienţi din cele mai diferite verticale industriale, inclusiv autorităţi publice, sănătate, apărare, educaţie, comerţ, domeniul HoReCa şi furnizori de servicii.

Allied Telesis este dedicat inovaţiei în modul prin care sunt livrate şi gestionate serviciile şi aplicaţiile, având ca rezultat creşterea valorii şi reducerea costurilor de operare. Aflaţi mai multe de la: www.alliedtelesis.com.

Despre ELKOTech Romania şi Grupul ELKO

ELKOTech Romania este specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate: soluţii mobile, componente, soluţii de infrastructură IT şi de stocare, soluţii de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Din portofoliul de produse fac parte branduri de top din industrie, precum: Acer, ACTi, Allied Telesis, AMP Netconnect, ATEN, APC by Schneider Electric, Asus, Axis Communications, Belkin, Bitdefender, Dell, D-Link, Fujitsu, Genius, Getac, Gigabyte, HGST, Hikvision, Intel, Kingston, Lenovo, Linksys, Microsoft, Milestone, Micron Technology, Moxa, Mustek, Optoma, QNAP, Seagate, Supermicro, Tecnoware, Western Digital.

ELKOTech Romania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează şi revând soluţii IT, sisteme de comunicaţii şi supraveghere video), adresând toate canalele de distribuţie IT & Telecom.

ELKOTech Romania este membră a Grupului ELKO (ELKO Grupa AS), unul dintre cei mai importanţi distribuitori IT şi experţi în soluţii şi servicii din Europa de Est, cu o expansiune activă în zona Asiei Centrale. Cele două mari direcţii de expansiune sunt reprezentate de expertiza într-o varietate de soluţii şi servicii şi distribuţia de produse IT şi electronice în regiunea Statelor Baltice, Europa Centrală şi de Est, Asia Centrală şi statele membre CIS. Cu peste 700 de angajaţi, ELKO este prezent în 10 ţări: Letonia, Estonia, Lituania, Rusia, Ucraina, România, Slovenia, Slovacia, Kazahstan şi Cehia. ELKO reprezintă mai mult de 90 de producători IT de renume mondial şi distribuie peste 20.000 de articole către o reţea de parteneri ce cuprinde aproximativ 7.000 de companii revânzătoare. Compania este deţinută de mai multe entităţi şi de fondul de investiţii Amber Trust. Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să accesaţi www.elko.ro și www.elkogroup.com

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rețelistică
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Rețelistică

Synology lansează modelul DiskStation DS723+

Mihai Stescu12 ianuarie 2023

Synology® anunţă DiskStation® DS923+

Mihai Stescu17 noiembrie 2022

Synology a lansat router-ul WRX560

Mihai Stescu8 noiembrie 2022
Synology RT 6600 AX

Synology anunţă noul său router Wi-Fi 6, modelul RT6600ax

Mihai Stescu13 mai 2022

Synology anunţă RackStation RS1221+ şi RS1221RP+

Mihai Stescu20 ianuarie 2021

Synology lansează DiskStation DS220j

Mihai Stescu8 aprilie 2020

Synology DiskStation DS420j, soluția pentru serverul de acasă

Mihai Stescu18 martie 2020

Allied Telesis lansează noi media convertoare

Mihai Stescu14 ianuarie 2020

Synology anunţă DiskStation DS120j, o soluție simplă de păstrare în siguranță a datelor personale

Mihai Stescu13 decembrie 2019