Rețelistică

ELKOTech Romania anunţă noul router Linksys WRT1900ACS

ELKOTech Romania anunţă noul router Linksys WRT1900ACS

ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate, anunţă disponibilitatea noului router wireless Linksys WRT1900ACS.

Linksys este primul producător care a atins pragul de 100 de milioane de routere vândute şi un lider mondial în materie de soluţii de reţelistică dedicate utilizatorilor finali şi companiilor.

WRT1900ACS a fost dezvoltat prin îmbunătăţirea modelului premiat AC1900 şi, graţie puterii de procesare, capacităţii superioare de memorie şi caracteristicii open source ready, reuşeşte să ofere o performanţă superioară. Modelul este un router Dual-Band Gigabit, echipat cu un procesor la 1,6 Ghz, o memorie flash de 128 MB, o memorie RAM DDR3 de 512 MB şi porturi eSATA şi USB. Se livrează împreună cu sistemul de configurare Linksys Smart Wi-Fi şi o serie de aplicaţii de management. În plus, Linksys a colaborat cu Marvell® şi OpenWrt.org pentru a asigura un suport complet open source în cea mai nouă distribuţie GNU/Linux, OpenWrt’s Chaos Calmer 15.05. Componentele hardware, alături de software-urile şi firmware-urile disponibile, fac din acest router o soluţie personalizabilă de performanţă înaltă.

“Prin intermediul WRT1900ACS ne continuăm angajamentul de a transforma Linksys WRT în cea mai avansată şi performantă linie de produse dedicată utilizatorilor de acasă şi IMM-urilor. În dezvoltarea noului router am pornit de la modelul WRT1900AC şi am integrat componente de ultimă generaţie, precum un procesor performant şi o memorie RAM de capacitate mare. Prin creşterea capacităţii memoriei, utilizatorii vor putea să folosească într-un mod optim platforma open source, iar noi vom putea să dezvoltăm update-uri de firmware complexe, care ne vor permite să creştem în timp performanţa routerului”, a declarat Mike Chen, Vice president Product Management and Engineering pentru Linksys.

Linksys WRT1900ACS este disponibil prin partenerii autorizaţi ELKOTech Romania și poate fi livrat către clienţi începând cu luna decembrie.

Performanţă superioarăPerformance Perfected®

Linksys WRT1900ACS este un router dual-band wireless, capabil să ofere viteze de până la 1,3 Gbps, folosind banda de frecvenţe de 5 GHz, respectiv 600 Mpbs*, folosind banda de frecvenţe de 2,4 Ghz.

Printre caracteristicile cele mai importante ale routerului se numără:

 • Procesor dual core ARM la 1,6 GHz;
 • Memorie Flash 128 MB;
 • Memorie RAM DDR3 512 MB;
 • Full Open Source Ready;
 • Suport pentru OpenWrt Chaos Calmer;
 • Open VPN Server;
 • Suport PPTP VPN;
 • IPSec Pass-thru;
 • 4x Gigabit LAN;
 • 1x Gigabit WAN;
 • 1x USB 3,0;
 • 1x eSATA/USB 2,0;
 • Poate funcţiona simultan în benzile 2,4 GHz şi 5 GHz;
 • 64/128-bit WEP;
 • WPA/WPA2 – Personal și Enterprise.

Combinaţia dintre aceste componente şi funcţionalităţi transformă router-ul Linksys într-un echipament robust, care poate funcţiona fără lag sau buffering chiar dacă sunt conectate la el, în acelaşi timp, un număr mare de echipamente.

Conform unui raport comandat de Linksys în martie 2015, compania de cercetare IDC a ajuns la concluzia că, în medie, într-o casă conectată la Internet se află cel puţin cinci echipamente digitale. În plus, este binecunoscut faptul ca furnizorii de telecomunicatii îşi îmbunătățesc constant ofertele de trafic pe internet.

Pentru a face față numărului tot mai mare de dispozitive ce se pot conecta și pentru a beneficia de viteze din ce în ce mai mari oferite de furnizorii de acces internet, utilizatorii vor avea nevoie să achiziţioneze routere cu tehnologie Wireless-AC, precum WRT1900ACS.

Suport OpenWRT

Linksys a colaborat cu OpenWrt şi Marvell pentru a oferi suport complet pentru WRT1900ACS în sistemul modular OpenWrt. Acesta permite utilizatorilor să selecteze şi să instaleze caracteristici suplimentare celor deja existente în firmware, precum clienţi BitTorrent, clienţi VPN şi servere. Această modularitate permite utilizatorilor să îşi personalizeze router-ul în funcţie de necesităţile lor.

Despre ELKOTech Romania şi Grupul ELKO

Compania ELKOTech Romania este specializată în distribuţia unei game largi de echipamente IT şi soluţii integrate: soluţii mobile, componente, soluţii de infrastructură IT şi de stocare, soluţii de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice.

ELKOTech Romania este membră a Grupului ELKO (ELKO Grupa AS), unul dintre cei mai importanţi distribuitori IT din Europa de Est, cu un business activ și în expansiune către zona Asiei Centrale. Principalele direcții de acțiune ale grupului constau în expertiza într-o varietate de soluții și servicii, precum și distribuția de produse IT și electronice în zece țări din zona Baltică, Europa Centrală și de Est, Asia Centrală și țări membre CIS. Grupul ELKO reprezintă peste 90 de vendori IT, fiind implicat exclusiv în distribuția produselor către peste 7.000 de retaileri, producători locali și integratori de sistem. ELKO oferă circa 20.000 de produse distincte de la furnizori renumiți. Grupul ELKO este deținut de anumite entități și de fondul de investiții Amber Trust, având peste 700 de angajați.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să accesaţi www.elko.ro și www.elkogroup.com

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rețelistică
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Rețelistică

Synology lansează modelul DiskStation DS723+

Mihai Stescu12 ianuarie 2023

Synology® anunţă DiskStation® DS923+

Mihai Stescu17 noiembrie 2022

Synology a lansat router-ul WRX560

Mihai Stescu8 noiembrie 2022
Synology RT 6600 AX

Synology anunţă noul său router Wi-Fi 6, modelul RT6600ax

Mihai Stescu13 mai 2022

Synology anunţă RackStation RS1221+ şi RS1221RP+

Mihai Stescu20 ianuarie 2021

Synology lansează DiskStation DS220j

Mihai Stescu8 aprilie 2020

Synology DiskStation DS420j, soluția pentru serverul de acasă

Mihai Stescu18 martie 2020

Allied Telesis lansează noi media convertoare

Mihai Stescu14 ianuarie 2020

Synology anunţă DiskStation DS120j, o soluție simplă de păstrare în siguranță a datelor personale

Mihai Stescu13 decembrie 2019