Rețelistică

A patra serie de switchuri KVM de la Aten este prezentată de ELKOTech

A patra serie de switchuri KVM de la Aten este prezentată de ELKOTech

ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate, anunţă lansarea de către ATEN International Co., Ltd. a celei de-a patra serii de switch-uri KVM over IP.

Denumită KN8, noua serie oferă viteze de transfer media de două ori mai mari comparativ cu alte produse din aceeaşi clasă. Această performanţă permite atingerea unui nivel de productivitate ridicat atunci când sunt reluate diferite activităţi de mentenanţă IT, precum actualizarea unor licenţe software.

„În trecut, una dintre principalele responsabilităţi ale administratorilor de reţea era de a pune la punct un sistem care să permită accesul permanent la server, de la distanţă. Această cerinţă este încă de actualitate, însă greu de realizat din cauza tehnologiilor video actuale tot mai pretenţioase.

Switch-urile KVM tradiţionale nu mai pot oferi performanţe optime, puterea de procesare a acestora fiind limitată. Noua serie ATEN KN8 este compusă din switch-uri KVM IP de ultimă generaţie, construite special pentru a veni în întâmpinarea acestor provocări generate de evoluţiile tehnologice”, a declarat Kevin Chen, Preşedinte al ATEN International.

Seria ATEN KN8 integrează caracteristici îmbunătăţite pe partea de video, de securitate şi de transmisie de date. Modelele dețin un procesor grafic puternic FPGA, care permite redarea de materiale video în format high-definition (1920×1200 de pixeli) şi generarea de console locale şi remote. Îmbunătăţirea calităţii de redare aduce cu sine beneficii în lucrul cu aplicaţiile audio-video sau cu aplicații software utilizate în post-procesare, imaginile oferite de noile modele sunt clare şi fluide.

„Cea de-a patra generaţie de switch-uri ATEN oferă o calitate video superioară şi integrează standarde de securitate de ultimă generaţie. Astfel, produsele KN8 sunt potrivite pentru orice domeniu, chiar și domenii sensibile precum cel financiar-bancar. Cu ajutorul lor, administratorii de reţea vor putea să controleze de la distanţă în siguranță toate dispozitivele conectate la reţea, inclusiv servere blade şi maşini virtuale”, a declarat Lavinia Ioana, Product Manager ELKOTech Romania.

Seria KN8 integrează standarde stricte de securitate, PS 140-2, care asigură o autentificare securizată şi un acces controlat. Standardele de securitate ale ATEN KN8 îndeplinesc cerinţele guvernului Statelor Unite cu privire la securitatea informaţiilor, asigurând maximă confidenţialitate şi integritatea datelor. Aceste caracteristici conduc la integrarea de succes a noilor produse ATEN în companii ce activează în domeniul financiar-bancar.

Produsele seriei ATEN KN8 pot fi folosite pentru:

– Transmiterea şi post-procesarea de clipuri video, audio sau animaţii;

– Distribuirea de actualizări de software şi implementarea de aplicaţii media specifice organizaţiilor financiare şi bancare;

– Vizualizarea de la distanţă a operaţiunilor realizate de către diferite utilaje.

Pentru mai multe informaţii despre seria KN8 puteţi vizita: www.aten.com/KN8_Series/

Produsele sunt disponibile prin partenerii ELKOTech Romania începând cu luna decembrie.

Despre ATEN International

Înființată în 1979 în Taipei, Taiwan, ATEN International este în prezent cel mai mare producător de switch-uri KVM din lume. Această poziție a fost atinsă în urma investițiilor constante realizate în centrele de cercetare și dezvoltare. Gama de produse ATEN cuprinde în acest moment sute de echipamente de conectivitate, soluții complete KVM și soluții profesionale A/V. Pentru mai multe detalii despre ATEN, vizitați http://www.aten.com.

Despre ELKOTech Romania şi Grupul ELKO

ELKOTech Romania este specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate: soluţii mobile, componente, soluţii de infrastructură IT şi de stocare, soluţii de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Din portofoliul de produse fac parte branduri de top din industrie, precum: Acer, ACTi, Allied Telesis, AMP Netconnect, ATEN, APC by Schneider Electric, Asus, Axis Communications, Belkin, Bitdefender, Dell, D-Link, Fujitsu, Genius, Getac, Gigabyte, HGST, Hikvision, Intel, Kingston, Lenovo, Linksys, Microsoft, Milestone, Micron Technology, Moxa, Mustek, Optoma, QNAP, Seagate, Supermicro, Tecnoware, Western Digital.

ELKOTech Romania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează şi revând soluţii IT, sisteme de comunicaţii şi supraveghere video), adresând toate canalele de distribuţie IT & Telecom.

ELKOTech Romania este membră a Grupului ELKO (ELKO Grupa AS), unul dintre cei mai importanti distribuitori IT si experti in solutii si servicii din Europa de Est, cu o expansiune activa in zona Asiei Centrale. Cele doua mari directii de expansiune sunt reprezentate de expertiza intr-o varietate de solutii si servicii si distributia de produse IT si electronice in regiunea Statelor Baltice, Europa Centrala si de Est, Asia Centrala si statele membre CIS. Cu peste 700 de angajati, ELKO este prezent in 10 tari – Letonia, Estonia, Lituania, Rusia, Ucraina, Romania, Slovenia, Slovacia, Kazahstan si Cehia. ELKO reprezintă mai mult de 90 de producători IT de renume mondial şi distribuie peste 20.000 de articole către o reţea de parteneri ce cuprinde aproximativ 7.000 de companii revânzătoare. Compania este deţinută de mai multe entităţi şi de fondul de investiţii Amber Trust. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm accesaţi www.elko.ro și www.elkogroup.com

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rețelistică
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Rețelistică

Synology lansează modelul DiskStation DS723+

Mihai Stescu12 ianuarie 2023

Synology® anunţă DiskStation® DS923+

Mihai Stescu17 noiembrie 2022

Synology a lansat router-ul WRX560

Mihai Stescu8 noiembrie 2022
Synology RT 6600 AX

Synology anunţă noul său router Wi-Fi 6, modelul RT6600ax

Mihai Stescu13 mai 2022

Synology anunţă RackStation RS1221+ şi RS1221RP+

Mihai Stescu20 ianuarie 2021

Synology lansează DiskStation DS220j

Mihai Stescu8 aprilie 2020

Synology DiskStation DS420j, soluția pentru serverul de acasă

Mihai Stescu18 martie 2020

Allied Telesis lansează noi media convertoare

Mihai Stescu14 ianuarie 2020

Synology anunţă DiskStation DS120j, o soluție simplă de păstrare în siguranță a datelor personale

Mihai Stescu13 decembrie 2019