Review-uri

Xiaomi Redmi Note 8T, un telefon fain în categoria lui de preț

Xiaomi Redmi Note 8T, un telefon fain în categoria lui de preț

Pentru producătorii de telefoane, segmentul de entry level este foarte important, el adresându-se în special tinerilor. Xiaomi a avut în calcul intrarea pe această piață și odată cu lansarea lui Note 10, a prezentat o alternativă viabilă pentru utilizatorii cu buget redus, respectiv Redmi Note 8 T.

Spun buget redus, pentru că de exemplu, zilele astea l-am văzut listat pe emag.ro pentru 850 lei. Ori acesta ete un preț foarte bun, mai ales pentru ceea ce oferă Redmi Note 8 T.

Mulți dintre cei care l-au folosit și au studiat piața terminalelor consideră că este cel mai ieftin telefon care oferă rezoluție de 48 MP. Dar este rezoluția totul? Nu neapărat, dar experiența arată că e bine să ai de unde să scazi… Am făcut fotografii în aceleași condiții în care am testat Mi Note 10, care chiar s-a comportat excelent.

Mie mi se pare unul dintre cele mai interesante terminale din entry level și asta pentru aspectul interesant, cu sticlă pe față și pe spate, camera de 48 MP, dar și bateria de 4000 mAh, care permite încărcare rapidă cu maxim 18 W, aceeași pe care o găsim, de exemplu la Iphone 11 Pro.

Ecranul este de 6.3 inch, FullHD+, cu o iluminare maximă de 500 niți și este protejat cu Gorilla Glass din generația a 5-a. Arată foarte bine, chiar și după ce i-am montat husa de silicon livrată odată cu el și datorită culorii interesante a carcasei – albastru pentru cel testat de mine.

Eu am avut pentru teste varianta cu 4 GB RAM și 64 GB memorie flash, mai există variantele 3 GB RAM și 32 GB flash, dar și 4 GB RAM și 128 GB flash. Memoria este suficientă să servească procesorul Qualcomm Snapdragon 665, care animează acest terminal.

Pentru toate operațiunile pe care le-am făcut cu el, această combinație mi s-a părut super OK, nu am simțit nevoia de mai mult (nu am testat jocuri).

Telefonul are slot dual sim și de asemenea permite atașarea unui card micro sd.

Ca și dotări suplimentare, de notat NFC-ul (care lipsea la modelel mai vechi) și senzorul de amprentă. În aces fel, pentru deblocare se pot folosi oricare dintre cele două metode biometrice. Și senzorul de amprentă (plasat pe spatele telefonului) dar și Face Unlock cu camera selfie de pe față lucrează suficient de rapid și nu dă greș.

Alimentarea se face prin USB C și ca și porturi, veți regăsi încă jackul pentru căști. Xiaomi nu renunță încă la el, deși nu livrează căști odată cu telefonul.

Redmi Note 8 T are 4 camere foto pe spate. Cea principală, de 48 MP, o cameră macro de 2 MP, una wide de 8 MP și un senzor de profunzime. Cel din urmă este utilizat în special pentru detașarea portretelor de fundal, care poate fi astfel estompat.

Camera din față are 13 MP. Cu ajutorul instrumentelor software puteți face inclusiv panorame cu ea, pentru selfie cu adevărat încăpătoare 🙂

Fotografiile făcute cu el sunt foarte bune pentru banii investiți. Am fotografiat afară dar și la interior, de fiecare dată folosind numai lumină naturală. Am păstrat watermarkul Xiaomi pentru a nu încurca fotografiile în contul meu Ggoogle Photos.

Redmi Note 8 T vine cu Android 9 și unele aplicații se mai împiedică. Am remarcat și la cameră că de multe ori tinde să treacă în modul macro apoi se râzgândește. Cu toate astea pozele sunt decente și prestația pe ansamblu a telefonului este una rezonabilă, peste prețul plătit.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Review-uri
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Review-uri

Philips 32E1N1800LA – un monitor versatil util în toate activitățile office și creative

Mihai Stescu26 noiembrie 2024

Philips Momentum 5000, monitor UHD polivalent de 32″

Mihai Stescu28 decembrie 2023

Cărți de vizită 2.0 – SpreadID Smartcards

Mihai Stescu12 iulie 2023

Synology DS 923+, mai mult decât un NAS

Mihai Stescu23 februarie 2023

Review căști de gaming Viro Plus USB de la SPC Gear

Mihai Stescu16 decembrie 2022

Productivitate la maxim în biroul de acasă cu monitorul Philips 34E1C5600HE

Mihai Stescu21 noiembrie 2022

Panasonic LZ200, un televizor excepțional pentru acasă dar și pentru profesioniști

Mihai Stescu30 martie 2022

Samsung The Terrace, entertainment indoor dar și outdoor

Mihai Stescu8 decembrie 2021

Synology DS 1621+ ideal pentru entuziaști dar și small business

Mihai Stescu9 septembrie 2021