Cum se...

Axis Communications și Western Digital propun soluții pentru supravegherea video în instituții de învățământ

Axis Communications și Western Digital propun soluții pentru supravegherea video în instituții de învățământ

Securitatea este sau ar trebui să fie una dintre principalele priorităţi ale instituţiilor de învăţământ. Fie că vorbim de şcoli, licee, universităţi sau alte instituţii, o soluţie de supraveghere reprezintă cea mai simplă şi eficientă metodă de a menţine siguranţa atât a elevilor, cât şi a profesorilor şi a tuturor angajaţilor dintr-o școală. Prin intermediul unui astfel de sistem şi o monitorizare atentă din partea agenţilor de securitate se pot reduce sau elimina abuzurile, absenţele sau furturile.

Un sistem de supraveghere video aduce cu sine atât o metodă de a identifica rapid acţiunile de vandalism sau criminale aflate în desfăşurare, cât şi de a le demonta incipient, cei mai mulţi dintre autori fiind descurajaţi de simpla prezenţă a camerelor.

Prin intermediul soluţiilor de supraveghere Axis pot fi securizate rapid şi sigur toate zonele din exteriorul şi din interiorul complexului de învăţământ, inclusiv holuri, coridoare, săli de clasă sau laboratoare tehnice, săli de sport sau de studiu. Camerele de supraveghere Axis funcţionează 24/7, protejând astfel complexul de-a lungul întregii zile.

Mai mult, camerele de supraveghere pot fi folosite şi pentru a uşura procesul de învăţare al elevilor. Astfel, pot fi montate modele care să înregistreze activitatea didactică a profesorilor, astfel încât orele de curs să poată fi urmărite şi ulterior, pentru aprofundare. De asemenea, imaginile pot fi urmărite live şi de la distanţă de către elevii care, din motive medicale sau de altă natură, nu pot fi prezenţi în sălile de curs.

Supravegherea de exterior vs. interior

Sistemele de supraveghere dedicate instituţiilor de învăţământ trebuie să poată funcţiona 24/7 şi să poată captura imagini video indiferent de condiţiile de iluminare. Pentru supravegherea de exterior se recomandă alegerea unor modele care pot să funcţioneze optim indiferent de condiţiile meteo de afară şi a căror carcase rezistă chiar şi la cele mai agresive acţiuni de vandalism. Pentru supravegherea de interior se recomandă folosirea de camere tip dome, datorită capabilităţii acestora de a oferi imagini excelente, totul la un cost de achiziţie redus.

Detaliile sunt cele care contează

Camerele de supraveghere cu senzor megapixel înseamnă pe scurt rezoluţii mai mari, dar acestea nu garantează şi calitatea imaginii. Unul dintre sistemele dezvoltate de Axis împreună cu Kowa, o companie japoneză specializată în producerea de lentile, garantează claritatea de-a lungul întregii imagini. Sistemul este denumit P-Iris, şi controlează nivelul de claritate, contrastul, rezoluţia şi profunzimea câmpului. Pe scurt, alegerea unui model cu sistem P-Iris se traduce prin imagini de calitate care pot conduce rapid şi sigur la recunoşterea facială sau a altor detalii.

 

 

 

Detalii tehnice soluţie Axis Communications şi Western Digital

Camere de supraveghere

AXIS M1125-E – model de exterior

AXIS M1125-E este o cameră de reţea cu senzor FullHD ce oferă imagini de calitate şi dispune de compresie H.264. Modelul a fost dezvoltat special pentru scenariile ce presupun acoperirea la nivel de detaliu a unor zone extinse. Necesarul de stocare şi de bandă sunt reduse datorită integrării tehnologiei Axis Zipstream. Tehnologia Axis Zipstream este perfect compatibilă cu stardardele de compresie H.264 și poate fi folosită cu cele mai noi camere Axis și cu aplicații software de video management fără investiții suplimentare. Optimizată pentru supravegherea video, tehnologia Axis Zipstream este o implementare H.264 îmbunătăţită în mod radical, necesitând o lăţime de bandă şi o capacitate de stocare cu circa 50% mai reduse. Tehnologia Axis Zipstream analizează și optimizează transmisia de la camerele de rețea în timp real. Scenele care conțin detalii interesante sunt înregistrate la calitate și rezoluție maxime, iar alte imagini sunt optimizate pentru a fi posibilă reducerea necesarului de lățime de bandă şi stocare. Spre exemplu, detalii importante precum fața, tatuajele sau numerele de înmatriculare sunt stocate în parametri maximi, în timp ce detalii precum pereți sau vegetație sunt comprimate.

Camera integrează şi tehnologia Wide Dynamic Range Forensic Capture, care permite obţinerea de detalii ce pot conduce la identificarea suspecţilor, inclusiv în condiţii complexe de iluminare.

AXIS M3007-P – model de interior

AXIS M3007-P este o cameră de reţea dedicată supravegherii de interior ce dispune de un senzor de 5MP. Design-ul discret al camerei îi permite montarea fie pe tavan, fie pe pereţii laterali. Instalarea se realizează rapid şi facil, focusul fiind realizat direct din fabrică, de către inginerii Axis Communications.

Camera dispune de diferite moduri de supraveghere, printre care amintim 360 grade overview, mod panorama, dublu panorama şi quad view. Acesta din urmă reprezintă cea mai bună variantă pentru a supraveghea o intersecţie de coridoare.

WD Purple – soluţia optimă de stocare dedicată sistemelor de supraveghere

Fie că vorbim despre NVR-ul dedicate, fie că vorbim de platforme software VMS, toate acestea necesită ca partea de stocare să fie realizată cu hard disk-uri special concepute. Supravegherea video necesită ca unităţile de stocare să funcţioneze în regim intens, 24/7.

Adesea apar cazuri în care utilizatorii instalează în sistemele de supraveghere hard disk-uri concepute pentru desktop pc-uri. Acestea nu sunt capabile să salveze capturi HD, FHD sau UHD de la camere multiple fără să piardă frame-uri, au un consum mai mare de energie şi generează mai multă căldură. Ultimul punct este unul de interes maxim pentru că temperatura în exces poate reduce drastic viața unui hard disk și, de asemenea, poate afecta negativ operațiunile de scriere/ citire.

Disponibilă în două versiuni, WD Purple şi WD Purple NV, unitatea de 3.5″ are o capacitate de stocare de până la 8TB şi este dedicată sistemelor de supraveghere. Datorită capacităţii mari de stocare, Purple permite o păstrare mai îndelungată a materialelor înregistrate, pentru o analiză sau o referinţă ulterioară. Mai mult, unitatea a fost dezvoltată pentru a funcţiona 24/7, are un consum redus de energie şi dispune de o serie de caracteristici speciale ce se regăsesc integrate de obicei în unităţi mult mai scumpe.

Printre tehnologiile integrate de Purple™ se numără AllFrame și Advanced Format Technology (AFT). Prima este o tehnologie care ajută la reducerea numărului de imagini pierdute printr-o soluție de politici de administrare a cache-ului. Cadrele lipsă reprezintă o problemă foarte serioasă atunci când este nevoie de redarea și analizarea filmărilor de securitate importante. Cea de-a doua tehnologie permite folosirea unui format media mai eficient, care oferă materiale video la o calitate superioară.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cum se...
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Cum se...

Sfaturi de la Ariston pentru utilizarea sustenabilă a centralelor termice

Mihai Stescu24 iunie 2020

Resurse pentru lucrul de acasă, lecții și conferințe online

Mihai Stescu22 martie 2020

O pasiune de 34 de ani

Mihai Stescu27 noiembrie 2018

Termostatul de camera on/off vs sonda de interior

Mihai Stescu12 martie 2018

Importanța accesoriilor de termoreglare. Portofoliul companiei Ariston

Mihai Stescu19 februarie 2018

Vorbește-mi pe limba mea! Importanța unei traduceri corecte

Mihai Stescu3 februarie 2018
Ariston Alteas One

Unde montam centrala termică? Sfaturi de la specialiștii firmei Ariston

Mihai Stescu26 ianuarie 2018

Centralele Ariston System – soluția ideală pentru instalațiile cu boiler indirect

Mihai Stescu17 ianuarie 2018

Cum tratăm corect apa la piscine. Un ghid practic despre piscine

Mihai Stescu31 iulie 2017