Cum se...

Importanța accesoriilor de termoreglare. Portofoliul companiei Ariston

Importanța accesoriilor de termoreglare. Portofoliul companiei Ariston

Probabil că cea mai importantă tehnologie adaptată instalațiilor de încălzire odată cu progresul tehnologic este termoreglarea. Aceasta permite adaptarea puterii centralei și a temperaturii agentului termic în funcție de solicitările utilizatorului și condițiile de mediu.

Iată pe scurt principalele dispozitive de termoreglare din portofoliul Ariston:

CubeSNet  este un model foarte evoluat, care permite o programare multizonă, putând gestiona maxim 6 zone, folosind kiturile de gestiune locale. Se poate seta temperatura în fiecare zonă și ajuta la o optimizarea  mult mai buna a centralei. CubeSNet este accesoriul ideal pentru centralele din gama One, permițănd conectarea  la aplicația Ariston Net.

Sensys este dispozitivul care permite controlul total al instalației de încălzire. Utilizând protocolul de comunicatie Bus Bridgenet®, Sensys preia informații de la toate componentele sistemului (centrala termică, boiler, zone de încălzire, panouri solare).

Sensys integrează toate aceste informații permițând utilizatorului să gestioneze întreaga instalație dar și aducându-i permanent acestuia date privind eficiența sistemului dar și informații privind reducerea impactului asupra mediului înconjurător (cantitatea de energie produsă de sistemul solar și stocată la un moment dat, cantitatea de CO2 care nu a fost emisă în mediu datorită utilizării energiilor nepoluante)

Sensys reglează facil temperatura zonelor de încălzire, modulează funcționarea centralei și permite funcționarea în regimuri de zi / noapte. Toate funcțiile sunt ușor de accesat, Sensys având un afișaj grafic generos, retroiluminat, cu o rezoluție ideală pentru utilizarea casnică.

Toate sistemele care se referă la mai multe zone utilizează senzori de cameră. Aceștia se conectează pe protocol BUS și permit setarea valorii temperaturii dorite și alegerea programului de funcționare și al regimului (manual, automat, oprit). În tot timpul funcționării, se afișează valoarea temperaturii curente. Modul de funcționare antiîngheț este implicit și protejează instalația de efectele temperaturilor joase.

Senzorul extern aduce centralei informații despre valoarea temperaturii exterioare. În acest fel centrala poate seta valoarea temperaturii agentului termic în funcție o curbă prestabilită de reglaj, aducând un plus de confort și o importantă economie de combustibil.

Termostatul de cameră On / Off este cel mai simplu element de automatizare al unei instalții de încalzire. El comandă pornirea și oprirea centralei în funcție de o valoare prestabilită a temperaturii aerului din încăperea unde este instalat. În acest fel utilizatorul are posibilitatea să seteze funcționarea centralei în funcție de un parametru sesizabil și subiectiv. (temperatura aerului)

Permite setarea unei singure valori a temperaturii aerului dorită.

Cronotermostatul de cameră On / Off are o funcționare asemănătoare cu termostatul On / Off, dar adaugă reglajului temperaturii aerului din încăpere un nou parametru și anume timpul. Cu ajutorul cronotermostatului On / Off puteți seta mai multe valori ale temperaturii aerului pe parcursul mai multor intervale orare.

În acest fel puteți optimiza funcționarea centralei în funcție de nevoile punctuale ale dumneavoastră. Veți încălzi locuința dumneavoastră numai atunci când este nevoie, în intervale orare (de minim 15 minute) ușor de setat printr-o interfață intuitivă, cu taste ușor de manevrat și un afișaj LCD mare care prezintă toate funcțiile cronotermostatului. Pe afișaj sunt prezentate în orice moment ora curentă și ziua, temperatura ambientală și comanda de funcționare a centralei.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cum se...
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Cum se...

Sfaturi de la Ariston pentru utilizarea sustenabilă a centralelor termice

Mihai Stescu24 iunie 2020

Resurse pentru lucrul de acasă, lecții și conferințe online

Mihai Stescu22 martie 2020

O pasiune de 34 de ani

Mihai Stescu27 noiembrie 2018

Termostatul de camera on/off vs sonda de interior

Mihai Stescu12 martie 2018

Vorbește-mi pe limba mea! Importanța unei traduceri corecte

Mihai Stescu3 februarie 2018
Ariston Alteas One

Unde montam centrala termică? Sfaturi de la specialiștii firmei Ariston

Mihai Stescu26 ianuarie 2018

Centralele Ariston System – soluția ideală pentru instalațiile cu boiler indirect

Mihai Stescu17 ianuarie 2018

Cum tratăm corect apa la piscine. Un ghid practic despre piscine

Mihai Stescu31 iulie 2017
Mam Bricolaj (c) Cristian Șuțu

Mam Bricolaj, de la hobby la profesie?

Mihai Stescu18 aprilie 2017