Rețelistică

ELKOTech Romania anuntă lansare Linksys EA9500, RE7000 si WUSB6100M

ELKOTech Romania anuntă lansare Linksys EA9500, RE7000 si WUSB6100M

ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuţia unei game largi de echipamente IT şi soluţii integrate, anunţă lansarea de către Linksys® a router-ului wireless MU-MIMO AC5400 Tri-Band, a Range Extender-ului MU-MIMO AC1900 şi adaptorului USB cu tehnologie MU-MIMO.

 

Cele trei produse alcătuiesc prima soluţie de reţelistică cu MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple Output)*, tehnologie wireless 802.11ac Wave 2 de ultimă generaţie ce are rolul de a îmbunătăţi performanţa generală şi eficienţa unei reţele Wi-Fi, dar şi de a oferi o lăţime de bandă dedicată dispozitivelor client compatibile MU-MIMO.

 

Linksys este prima companie din lume ce deţine în portofoliul actual cinci produse MU-MIMO. Produsele urmează să fie disponibile pe piaţa locală începând cu luna iulie, în ofertele partenerilor ELKOTech Romania.

 

Produse noi MAX-STREAM MU-MIMO

 

Conform unui studiu realizat de ABI Research (The Importance Of Mu-Mimo In The Wi-Fi Ecosystem – Importanţa Mu-Mimo în ecosistemul Wi-Fi), până în anul 2019 peste 84% dintre toate chipset-urile de 5GHz vor fi compatibile MU-MIMO.

Pentru a putea utiliza la capacitate maximă dispozitive cu performanțe crescute, precum televizoare 4K, laptop-uri, smartphone-uri, tablete şi console de jocuri, utilizatorii vor dori să dețină și o soluție Wi-Fi de ultimă generaţie.

“Activităţi precum vizionarea de conținut online în format 4K sau jocurile online cresc necesarul de lăţime de bandă, astfel că nevoia de a avea la dispoziţie o reţea Wi-Fi optimizată și eficientă devine tot mai critică. Familia de produse Max-Stream oferă cea mai largă gamă de produse MU-MIMO existentă până în acest moment. Tehnologia MU-MIMO permite mai multor dispozitive să comunice cu router-ul şi/sau cu range extender-ul simultan, fapt ce conduce către o reţea Wi-Fi mai rapidă şi mai fiabilă”, a declarat Justin Doucette, Senior Director of Product Management la Linksys.

 

Room to room WiFi – Semnal wireless în fiecare cameră cu tehnologia Seamless Roaming
Odată cu lansarea Range Extender-ului Max-Stream AC1900 (RE7000), Linksys a integrat capabilitatea de Room-to-Room Wi-Fi cu Seamless Roaming în toate produsele Max-Stream. Tehnologia Seamless Roaming pune la dispoziţia utilizatorilor de acasă o serie de avantaje oferite, de regulă, de o reţea Wi-Fi enterprise. Spre exemplu, prin intermediul acestei tehnologii, orice dispozitiv conectat la reţea va avea o conexiune stabilă şi performantă, indiferent de poziţia sa din casă. Astfel, acesta se va conecta în mod automat fie la router, fie la range extender, fără a pierde conexiunea şi fără a fi nevoie de o intervenţie manuală din partea utilizatorului. Seamless Roaming funcţionează aproape în acelaşi mod cu dispozitivele dintr-o clădire de birouri, unde, în funcţie de situaţie, acestea rămân conectate la reţea indiferent dacă utilizatorii le mută în diferite săli sau etaje.

 

Routerele şi range extender-ele cu tehnologie Seamless Roaming permit dispozitivelor mobile să se conecteze în mod automat la echipamentul care transmite cel mai puternic semnal wireless. Cu ajutorul acestei tehnologii, nu mai există niciun risc de a pierde semnalul wireless, chiar dacă utilizatorii se plimbă dintr-o cameră în alta.

 

Un alt avantaj al tehnologiei Seamless Roaming este că foloseşte un singur SSID pentru toată reţeaua, astfel că transferul permanent către cel mai bun semnal wireless este unul facil şi rapid. În lipsa tehnologiei Seamless Roaming, procesul de împerechere al routerelor cu range extendere necesită, de multe ori, definirea mai multor SSID-uri şi mutarea manuală a clienţilor de la o reţea la alta, pentru a optimiza performanţa. Acest proces este unul dificil şi frustrant pentru cei mai mulţi utilizatori.

“Linksys a sărbătorit, de curând, 28 de ani de furnizare de soluţii de reţelistică. În toată această perioadă am acumulat cunoştinţe vaste despre modul în care trebuie să abordăm necesităţile utilizatorilor şi cum să eficientizăm reţelele wireless de acasă. Tehnologia Room to Room Wi-Fi vine să rezolve problemele utilizatorilor în materie de conectivitate şi putere a semnalului şi stabileşte noi standarde pentru reţelele de acasă”, a completat Doucette.

 

Linksys MAX-STREAM AC5400 Tri-Band Wi-Fi Router cu MU-MIMO (EA9500)
Linksys EA9500 este un router tri-band, cu opt antene externe şi cu tehnologie Next Gen AC Wi-Fi, MU-MIMO, modelul primind distincţia Network World Best of CES 2016. Viteza maximă combinată ce este oferită de acest model este de 5.3 Gbps. Cu ajutorul lui, toţi membrii familiei pot folosi aceeaşi reţea wireless pentru a se juca, asculta muzică, face cumpărături online sau transmite filme 4K, dar şi pentru a genera opt conexiuni simultane cu dispozitive compatibile MU-MIMO*.

Fiind unul dintre cele mai performante routere Wi-Fi din piaţă, Linksys Max-Stream AC5400 oferă funcţionalitate business grade. Astfel, routerul poate fi controlat de la distanţă, de oriunde, oricând, prin intermediul aplicaţiei Linksys Smart Wi-Fi software şi al unui smartphone.

 

Printre cele mai importante specificaţii se numără:

 • Procesor cu două nuclee, frecvenţă de 1.4 GHz;
 • Tri-Band Wireless AC5400 (1.000 Mbps 2.4GHz + 2.166 Mbps 5GHz + 2.166 Mbps 5GHz);
 • Standard Wi-Fi – 802.11ac Wave 2 cu MU-MIMO;
 • Room-to-Room Wi-Fi cu tehnologie Seamless Roaming;
 • Nouă porturi Gigabit Ethernet (8 LAN, 1 WAN) şi două porturi USB 3.0;
 • Opt antene externe pentru un semnal maxim;
 • Primul router capabil să suporte simultan un maxim de opt fluxuri MU-MIMO;
 • Criptare WPA2 şi SPI firewall;
 • Aplicaţie Linksys Smart Wi-Fi pentru o instalare facilă şi control de la distanţă;
 • Video de prezentare EA9500 aici.

 

Linksys MAX-STREAM AC1900+ MU-MIMO Wi-Fi Range Extender cu Room-to-Room Wi-Fi (RE7000)

 

Linksys MAX-STREAM AC1900+ este primul range extender cu MU-MIMO şi Seamless Roaming. Funcţionează cu orice router Wi-Fi, însă, atunci când este folosit împreună cu un router Linksys Max-Stream, poate oferi o performanţă superioară tuturor dispozitivelor wireless de acasă, prin intermediul Room-to-Room Wi-Fi.

Prin folosirea unui router Max-Stream şi a unui range extender se obţine crearea unei singure reţele cu un singur SSID. Astfel, utilizatorii se pot mişca liberi prin casă, fără să fie nevoiţi să se conecteze manual la range extender. Linksys Max-Stream Range a primit distincţia TWICE CES 2016. Instalarea extender-ului se realizează rapid şi simplu, dispozitivul folosind tehnologia patentată Spot Finder, care permite utilizatorilor să folosească un echipament mobil pentru a găsi locul potrivit pentru amplasarea lui.

 

Printre cele mai importante specificaţii se numără:

 • Dual Band Wireless AC1900 – AC1733 + N300;
 • Room-To-Room Wi-Fi cu Seamless Roaming;
 • 802.11ac Wave 2 cu MU-MIMO;
 • Tehnologie Crossband;
 • Carcasă albă;
 • Multi-Mode – Repeater, Access Point;
 • Un port Gigabit Ethernet.

 

Adaptorul Linksys MAX-STREAM AC600 USB MU-MIMO (WUSB6100M)
Linksys AC600 este primul adaptor USB compatibil MU-MIMO de pe piaţă şi este câştigătorul premiului Best of CES 2016 Winner Tom’s Hardware. Produsul permite utilizatorilor să conecteze laptop-urile şi PC-urile cu Windows la o reţea wireless-AC şi la un router MU-MIMO.

 

Printre cele mai importante specificaţii se numără:

 • AC Wave 2 – MU-MIMO (AC433/N150);
 • Tehnica de procesare a semnalului Beamforming;
 • Instalare plug and play;
 • Funcţionează cu orice router; optimizat pentru Linksys Max-Stream.

 

Despre Linksys

Linksys este una dintre companiile pionier în materie de conectivitate wireless. Încă din 1988, compania a dezvoltat produse şi tehnologii wireless ce permit oamenilor să aibă un stil de viaţă conectat. Linksys este parte a Belkin International. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.linksys.com.

 

Despre ELKOTech Romania și grupul ELKO

ELKOTech Romania este specializată în distribuţia unei game largi de echipamente IT şi soluţii integrate: soluţii mobile, componente, soluţii de infrastructură IT şi de stocare, soluţii de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Din portofoliul de produse fac parte branduri de top din industrie, precum: Acer, ACTi, Allied Telesis, AMP Netconnect, ATEN, APC by Schneider Electric, Asus, Axis Communications, Belkin, Bitdefender, Dell, D-Link, Fujitsu, Genius, Getac, Gigabyte, HGST, Hikvision, Intel, Kingston, Lenovo, Linksys, Microsoft, Milestone, Micron Technology, Moxa, Mustek, Optoma, QNAP, Seagate, Supermicro, Tecnoware, Western Digital.

ELKOTech Romania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează şi revând soluţii IT, sisteme de comunicaţii şi supraveghere video), adresând toate canalele de distribuţie IT & Telecom.

ELKOTech Romania este membră a grupului ELKO (ELKO Grupa AS), unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluţii şi servicii IT din Europa de Est, cu o expansiune activă în zona Asiei Centrale. Cele două mari direcţii de dezvoltare sunt reprezentate de expertiza într-o varietate de soluţii şi servicii şi distribuţia de produse IT şi electronice în regiunea statelor baltice, Europa Centrală şi de Est, Asia Centrală şi statele membre CSI. Cu peste 700 de angajaţi, ELKO este prezent în 10 ţări: Letonia, Estonia, Lituania, Rusia, Ucraina, România, Slovenia, Slovacia, Kazahstan şi Cehia. ELKO reprezintă mai mult de 120 de producători IT de renume mondial şi distribuie peste 20.000 de articole către o reţea de parteneri ce cuprinde aproximativ 6.500 de companii revânzătoare. Compania este deţinută de mai multe entităţi şi de fondul de investiţii Amber Trust. Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să accesaţi www.elko.ro, www.elkogroup.com și www.solutions.elkogroup.com

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rețelistică
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Rețelistică

Synology lansează modelul DiskStation DS723+

Mihai Stescu12 ianuarie 2023

Synology® anunţă DiskStation® DS923+

Mihai Stescu17 noiembrie 2022

Synology a lansat router-ul WRX560

Mihai Stescu8 noiembrie 2022
Synology RT 6600 AX

Synology anunţă noul său router Wi-Fi 6, modelul RT6600ax

Mihai Stescu13 mai 2022

Synology anunţă RackStation RS1221+ şi RS1221RP+

Mihai Stescu20 ianuarie 2021

Synology lansează DiskStation DS220j

Mihai Stescu8 aprilie 2020

Synology DiskStation DS420j, soluția pentru serverul de acasă

Mihai Stescu18 martie 2020

Allied Telesis lansează noi media convertoare

Mihai Stescu14 ianuarie 2020

Synology anunţă DiskStation DS120j, o soluție simplă de păstrare în siguranță a datelor personale

Mihai Stescu13 decembrie 2019