Casa inteligentă

Flexibilitate și confort cu videointerfonul wireless Optex iVision+

Flexibilitate și confort cu videointerfonul wireless Optex iVision+

Identificarea persoanelor care solicită accesul pe o proprietate, înainte a-l primi, reprezintă probabil cea mai simplă formă de securitate pentru care poate opta un utilizator. În mod tradițional, o astfel de soluție este implementată prin instalarea de interfoane – atât în cazul locuințelor, cât și în cazul birourilor.

Tot mai utilizate sunt însă videointerfoanele, datorită plusului de siguranță introdus prin adăugarea funcției de identificare vizuală a persoanelor. Iar Optex adaugă acum confort și flexibilitate acestor dispozitive, prin lansarea sistemului iVision+.

Optex iVision+ este un videointerfon wireless, care permite utilizatorilor să afle din orice colț al proprietății cine se află în fața ușii de la intrare, fără a fi nevoie să se deplaseze într-un punct fix, prestabilit.

Sistemul este alcătuit dintr-o unitate externă fixă (IVP-DU), prevăzută cu o cameră video și buton pentru sonerie, precum și o cameră internă mobilă (IVP-HU), prevăzută cu ecran LCD. Pentru o instalare ușoară, ambele dispozitive din kit sunt alimentate cu baterii: două format AA pentru unitatea externă și o baterie reîncărcabilă cu realimentare prin suportul pentru perete furnizat în pachet în cazul unității interne.

Dispozitivul extern poate fi utilizat în orice condiții de vreme, atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi, iar unghiul camerei video poate fi ajustat manual, în timp ce autonomia asigurată de cele două baterii AA ajunge la un an de zile, în condițiile a trei utilizări de câte 10s în fiecare zi.

Dispozitivul intern, mobil, este echipat cu un ecran de 2.4”, poate fi utilizat la distanțe de până la 100m de elementul fix al sistemului și permite capturarea de instantanee, care ulterior pot fi descărcate într-un PC prin intermediul portului micro-USB cu care este prevăzut.

Optex iVision+ este un sistem modern, modular, cu aplicabilitate în mai multe scenarii de utilizare. El este excelent pentru proprietăți cu una sau două căi de acces, cu unul până la patru utilizatori, cu sau fără uși ale căror încuietori permit manevrarea de la distanță. Iar, în plus, este ușor de instalat și nu necesită cunoștințe tehnice pentru configurare”, a declarat Dragoş Enea, Customer Service Manager OPTEX România şi Bulgaria.

Fiind o soluție flexibilă, sistemul Optex iVision+ poate fi utilizat atât în scopul pentru care a fost conceput – identificarea persoanelor aflate la intrarea pe proprietate -, cât și pentru alte activități, precum supravegherea copiilor din altă încăpere.

În plus, sistemul poate fi extins prin adăugarea unei a doua unități externe și prin suplimentarea numărului de unități interne până la cel mult 4. Opțional, utilizatorii pot integra în sistem și până la 2 unități Gateway cu funcție de sonerie ambientală (IVP-GU), ce adaugă totodată suport pentru descuierea de la distanță a ușilor prevăzute cu încuietori compatibile. În plus, unitatea IVP-GU permite integrare cu senzorul PIR Optex Wireless 2000 (RCTD-20U), care poate activa în mod automat camera unității IVP-DU în cazul detecției.

Despre Optex

OPTEX Co., Ltd este lider global în dezvoltarea de soluții de detecție, senzorii OPTEX dedicați supravegherii de interior și de exterior fiind distribuiți la nivel mondial. Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir și wireless, cât și senzori specializați cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de clasa I, dedicat celor mai rafinate integrări de sisteme de securitate. De la lansare și până acum, OPTEX și-a construit reputația la nivel mondial de producător de produse și tehnologii inovative și de calitate. Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com/products/

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Casa inteligentă
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Casa inteligentă

Legrand lansează pe plan local noua gamă SUNO, adaptată cerințelor actuale ale consumatorilor

Mihai Stescu7 octombrie 2022

Smart home, a fi sau a nu fi o casă inteligentă

Mihai Stescu6 mai 2021
intrerupatoare tactile

Întrerupătoarele tactile, un motiv să îți transformi casa într-una inteligentă

Mihai Stescu7 august 2019

Ikea colaborează cu Sonos pentru primele boxe active comercializate de gigantul suedez

Mihai Stescu26 iulie 2019
Ariston Velis Evo Plus

Cum alegem și întreținem un boiler electric

Mihai Stescu11 octombrie 2017
Centrale termice Ariston

Centralele termice Ariston pășesc în era IoT

Mihai Stescu23 august 2017

Samsung lansează Wind-Free, noul model revoluționar de aparate de aer condiționat

Mihai Stescu19 ianuarie 2017

Locuința ta, mai inteligentă cu Philps Hue

Mihai Stescu17 noiembrie 2016

Ariston NET, saltul gigantic de la un termostat clasic la casa inteligentă

Mihai Stescu26 octombrie 2016