Casa inteligentă

Locuința ta, mai inteligentă cu Philps Hue

Locuința ta, mai inteligentă cu Philps Hue

Abia în anul patru de facultate am învățat despre luminotehnică. Am avut un semestru întreg, care sincer a cuprins multe informații teoretice – destul de complicate. Surpriza a venit atunci când am intrat pentru prima dată în laboratorul de luminotehnică. La vremea aceea (1996) am descoperit în laboratorul dotat de Philips dispozitive care ne uimeau, dar ne și demonstrau că lumina are un rol extrem de important în viața noastră.
Am văzut atunci tot felul de surse de iluminat, inclusiv dispozitive cu fibre optice și filtre de culoare, care permiteau setarea unei ambianțe aparte într-o încăpere. Erau lucruri desprinse din filmele SF, care ne teleportau într-o altă lume. Facultatea devenise foarte interesantă… 🙂
După douăzeci de ani, redescopăr produsele inovative Philips prin gamele de succes Philips Hue dar și prin mai recentul Hue White Ambience.
Ambele produse conțin desigur soluții de iluminat pe bază de leduri foarte eficiente (LED = diodă electro luminescentă, semiconductori care produc lumină atunci când sunt alimentați cu curent continuu) combinate cu tehnologii wireless și gestiune integrată a iluminatului din locuință.

Noua familie de produse Hue White Ambiance integrează cu succes designul modern al corpurilor de iluminat pentru acasă cu sistemul de control inovator bazat pe tehnologie WiFi, care permite utilizarea cu ușurință a scenariilor de lumină prestabilite, în funcție de preferințe.

Gama oferă posibilitatea de selectare a corpurilor de iluminat de tip lămpi, aplice, veioze sau spoturi luminoase, existând opțiuni pentru principalele încăperi din casă. Corpurile de iluminat decorative pot fi utilizate în mod independent sau integrate într-o rețea Hue deja existentă în locuință.

Noua gamă de corpuri de iluminat Hue White Ambiance va deveni disponibilă și în România începând cu ianuarie 2017.

Cu Philips Hue poți personaliza complet lumina în locuința ta. Poți sa setezi individual intensitatea luminoasă, contrastul și nuanța, alegând din 16 milioane de culori. În funcție de camera în care te afli, dispoziția ta și activitatea pe care o desfășori îți vei alege stilul de iluminat care se potrivește cel mai bine.

O lumină discretă atunci când rivești la televizor filmul preferat poate îmbunătăți enorm experiența trăită. La fel dacă asculți un vinil cu prietenii, poți să recreezi atmosfera transmisă de artistul preferat.

Mai mult, atnci când esști plecat de acasă, poți crea un scenariu de aprindere și stingere a luminilor care să simuleze prezența și să descurajeze eventualii infractori.

Portofoliul Philips Hue, lansat sub conceptul Connected Lighting, oferă consumatorului o experiență de utilizare inedită, prin controlul personalizat al luminii în propria locuință. Utilizatorii de Philips Hue pot alege, în funcție de preferințe, nuanța, contrastul și intensitatea luminoasă, având la dispoziție un spectru de 16 milioane de culori. Principalele motive pentru care sistemul Hue este achiziționat sunt astfel legate de nevoia de lumină acordată la starea de spirit, realizarea de experiențe cu familia sau prietenii și controlul de la distanță alături de programarea luminilor pentru o securitate sporită.

Connected Lighting este soluția care combină mai multe becuri inteligente din gama Philips Hue (cu efect clasic sau spot) dar și corpuri de iluminat cu leduri integrate.

Kitul de bază conține trei becuri inteligente RGB WiFi și bridge-ul Hue care conectează becurile la aplicația mobilă Hue, acesta putând combina până la 50 de surse de iluminat Hue.

Fie că vrei o simplă lumină albă caldă pentru citit sau îți dorești să controlezi un sistem complex de iluminat, aplicația îți permite să alegi din peste 200 de posibile scenarii.

View Comments (3)

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Casa inteligentă
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Casa inteligentă

Smart home, a fi sau a nu fi o casă inteligentă

Mihai Stescu6 mai 2021
intrerupatoare tactile

Întrerupătoarele tactile, un motiv să îți transformi casa într-una inteligentă

Mihai Stescu7 august 2019

Ikea colaborează cu Sonos pentru primele boxe active comercializate de gigantul suedez

Mihai Stescu26 iulie 2019

Flexibilitate și confort cu videointerfonul wireless Optex iVision+

Mihai Stescu25 ianuarie 2018
Ariston Velis Evo Plus

Cum alegem și întreținem un boiler electric

Mihai Stescu11 octombrie 2017
Centrale termice Ariston

Centralele termice Ariston pășesc în era IoT

Mihai Stescu23 august 2017

Samsung lansează Wind-Free, noul model revoluționar de aparate de aer condiționat

Mihai Stescu19 ianuarie 2017

Ariston NET, saltul gigantic de la un termostat clasic la casa inteligentă

Mihai Stescu26 octombrie 2016

Soluțiile de protecție ȋmpotriva incendiilor, o prioritate ȋn implementarea proiectelor GEZE

Mihai Stescu24 martie 2016