Samsung Electronics a lansat pe piața europeană noul aparat de aer condiționat Wind-FreeTM, AR9500M. Prin această lansare, Samsung își consolidează poziția pe segmentul de aparate de aer condiționat în Europa.
Wind-FreeTM Cooling este o tehnologie dezvoltată de Samsung, care menține constantă temperatura camerei, oferind un climat interior ideal pentru un somn profund și odihnitor. Noul aparat de aer condiționat răspunde nevoilor utilizatorilor de a elimina disconfortul creat de curenții de aer rece și facturile de electricitate foarte mari.
Eliminarea disconfortului se obține prin dispersarea ușoară a aerului rece printr-o grilă cu 21.000 de orificii, permițând astfel aerului să se deplaseze mult mai încet, cu viteze mai mici de 0,15m / s*.
La pornire, AR9500M scade temperaturile foarte repede în modul de răcire rapidă – Fast Cooling Mode, iar apoi, când temperatura dorită este atinsă, se mută automat pe funcția Wind-FreeTM Cooling Mode. În plus, acest sistem de răcire în 2 pași este capabil să scadă consumul de energie cu până la 72%.**
Ambele performanțe se datorează tehnologiei POWERboost și sistemului revoluționar Digital Inverter 8-Pole (Inverter Digital cu 8 Poli) de la Samsung. Motorul cu 8 poli, generează mai puține fluctuații ale cuplului, astfel încât este necesară, per total, mai puțină energie. Tehnologia POWERboost scurtează timpul necesar unui compresor să ajungă la turația maximă.
Arhitectura triunghiulară a aparatului AR9500M, care are o grilă de aspirație a aerului de suprafață mai mare, permite vehicularea unui debit mai mare de aer, în timp ce lățimea optimă și unghiul de evacuare, lamele suplimentare și ventilatorul cu 22% mai mare decât la modelele precedente, asigură răcirea rapidă și eficientă, pe o suprafață mai mare, reușind astfel să acopere fiecare colț al camerei.
Modelul AR9500M are Wi-Fi și poate fi controlat de oriunde, printr-un smartphone și prin aplicația Smart Home de la Samsung. Utilizatorii pot regla de la distanță temperatura, pot ajusta setările, pot primi actualizări în timp real cu privire la modul în care funcționează aparatul lor de aer conditionat, pot monitoriza consumul zilnic de energie, pot găsi soluții de depanare atunci când este nevoie de o reparație și își pot sincroniza mai multe dispozitive inteligente cu aparatul lor.
Această tehnologie de neegalat a fost recent recunoscută la premiile CES Innovation Awards din acest an.
Odată cu lansarea AR9500M, Samsung depune eforturi pentru a extinde segmentul de aparate de aer conditionat la nivelul Europei, prin divizia Samsung Electronics Aer Condiționat Europa (SEACE), nou înființată în octombrie 2016, ca o organizație dedicată de vânzări și marketing, ce acoperă 17 piețe din Europa. Samsung estimează că Europa va fi a doua cea mai mare piață de aparate de aer condiționat B2B din lume, veniturile din acest an atingând suma de 3,6 miliarde de dolari, iar prognoza până în 2020 fiind de creștere de până la 4,2 miliarde de dolari.
„Suntem foarte mândri să lansăm noul nostru aparat de aer condiționat Wind-FreeTM pe piața europeană“, a declarat Wim Vangeenberghe, Președinte al SEACE Samsung. „Aceast lansare marchează un pas important în angajamentul Samsung de a deveni cel mai de încredere producător de aparate de aer condiționat aici, în Europa. Am lucrat peste 26 de ani în industria de profil și am urmărit Samsung de la distanță, fiind impresionat de dorința sa neobosită de a se extinde și a reuși în noi domenii. Sunt foarte bucuros să mă alătur Samsung și să iau parte la expansiunea industriei de aparate de aer condiționat.“
* Societatea Americană a Inginerilor Specializați în Încălzire, Refrigerare și Aer Condiționat definește “Still Air / aerul nemișcat”, ca fiind reprezentat de acei curenți de aer cu viteze mai mici de 0,15 m/s, care nu sunt reci.
** Testat pe modelul AR07M5170HA, în baza consumului de energie acumulată de funcția de răcire rapidă – Fast Cooling Mode vs Wind-FreeTM. În comparație cu modul de răcire normal – Normal Cooling Mode, modul Wind-FreeTM Cooling Mode consumă cu 55% mai puțină energie.
Facebook
Twitter
RSS