supraveghere si securitate

Motorola Solutions oferă versatilitate de neegalat profesioniștilor care acționează în prima linie

Motorola Solutions oferă versatilitate de neegalat profesioniștilor care acționează în prima linie

Pandemia COVID-19, volume din ce în ce mai mari de date de gestionat și o cerere crescută de a realiza mult cu resurse limitate – provocările nu au fost nicicând mai complexe pentru organizațiile și instituțiile însărcinate cu siguranța publică.

Sistemele și dispozitivele care nu pot comunica între ele adaugă complexitate situației. Primii respondenți au nevoie de tehnologie care să ofere o experiență intuitivă pentru a răspunde eficient în momente critice, dar și de instrumente flexibile care să le permită să se conecteze fără probleme la un ecosistem mai vast de tehnologii.

Motorola Solutions lansează noua generație de stații Terestrial Trunked Radio (TETRA): MXP600 un dispozitiv inteligent și puternic pentru a satisface nevoile actuale, dar și viitoare, ale personalului din domeniul siguranței publice. Stația radio – ușoară, dar extrem de robustă – oferă un nivel superior al comunicațiilor audio critice și poate colabora cu alte soluții. 

„Profesioniștii din prima linie vor avea întotdeauna nevoie de stațiile radio pentru a-și îndeplini misiunea în situații de stres ridicat. Dar, ei ar putea avea nevoie și de conexiune cu alte dispozitive pe care le au asupra lor, inclusiv smartphone și Body Worn Camera, fără a compromite securitatea sau fiabilitatea semnalului audio transmis prin stație”, a declarat Mark Schmidl, Vicepreședinte Senior Motorola Solutions.  

„În loc să manevreze mai multe dispozitive simultan, pot activa alte sisteme prin intermediul celui care îi este cel mai la îndemână într-o situație dată. De exemplu, dacă un ofițer de poliție apasă butonul de urgență într-o situație de viață și de moarte, stația radio va putea în viitor să activeze automat dispozitivul Body Worn Camera, fără ca ofițerul să fie nevoit să apese un alt buton. Este vorba despre simplificarea, dar și despre îmbunătățirea funcțiilor sistemelor de comunicații critice”, a explicat Katja Millard, Director Senior Divizia Dispozitive în cadrul Motorola Solutions. 

Lansarea pe piață a dispozitivului MXP600 va ajuta organizațiile și instituțiile să își dezvolte în mod flexibil soluțiile pentru misiuni critice, profitând în același timp de avantajele unor comunicații radio sigure:

  • Sunet clar în cele mai zgomotoase medii. MXP600 utilizează tehnologie inteligentă pentru microfon pentru a suprima zgomotul de fundal, având un volum maxim de aproximativ patru ori mai mare decât un smartphone obișnuit. În condiții de vânt, dispozitivul utilizează automat difuzorul ca microfon suplimentar pentru o atenuare optimă a zgomotului produs de vânt. Când mai multe stații radio sunt în imediata apropiere, MXP600 elimină automat feedback-ul acustic pentru a permite o comunicare eficientă.
  • Gestionare simplă și rapidă a dispozitivelor pentru a menține echipele din prima linie de intervenție pe teren. Over-The-Air-Programming (OTAP) face posibilă actualizarea stațiilor radio la distanță, în doar câteva minute, eliminând timpii de așteptare, logistica și costurile unei programări tradiționale. OTAP este rapid, sigur și convenabil pentru a maximiza productivitatea celor din prima linie și pentru a-i menține pe teren.
  • Colaborare flexibilă. Stația radio poate fi folosită în funcție de nevoi, printr-o aplicație de smartphone, pentru a parcurge grupurile de discuții, pentru a trimite mesaje securizate și pentru o comunicare radio discretă atunci când situația impune acest lucru. Noua aplicație M-RadioControl oferă flexibilitatea folosirii unui smartphonealături de MXP600. Cipul NFC încorporat în MXP600 permite asocierea rapidă și ușoară a dispozitivelor, în timp ce Bluetooth 5.0 ne asigură o conexiune wireless securizată între stația radio, smartphone și alte dispozitive.

MXP600 integrează tehnologiile pe care se bazează serviciile de urgență, pentru a menține comunitatea în siguranță.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

supraveghere si securitate
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in supraveghere si securitate

MILESTONE: Actualizarea XPROTECT 2022 R3 include extensia Incident Manager și îmbunătățiri ale experienței utilizatorilor (UX) și ale identificării automate a plăcuțelor de înmatriculare (LPR)

Mihai Stescu10 noiembrie 2022

Centralele de detecție și alarmare incendii salvează vieți (P)

Mihai Stescu6 august 2021

Axis anunță integrarea supravegherii video in planurile de construcție cu pluginul Axis pentru Autodesk® Revit®

Mihai Stescu31 martie 2021

Axis Communications lansează noua cameră de rețea AXIS Q9216-SLV

Mihai Stescu15 aprilie 2020

Axis a lansat o nouă cameră de rețea pentru supravegherea obiectivelor cu risc de explozie ridicat

Mihai Stescu22 ianuarie 2019

Milestone Systems anunţă lansarea XProtect 2018 R2

Mihai Stescu27 iunie 2018

Operațiuni mai eficiente în retail cu ajutorul senzorilor OPTEX ViiK

Mihai Stescu14 mai 2018

Milestone Systems pune accentul pe performanţă şi confidenţialitate, odată cu lansarea noii versiuni a sistemului de video management

Mihai Stescu20 februarie 2018

ELKO Romania anunţă distribuţia de produse 2N

Mihai Stescu18 ianuarie 2018