Review-uri

Nespresso Essenza Plus – pasiunea pentru espresso poate sta într-o capsulă

Nespresso Essenza Plus – pasiunea pentru espresso poate sta într-o capsulă

Beau cafea de peste 30 de ani și de vreo 12 prefer espresso și băuturi pe bază de espresso. Îmi place să-mi prepar singur espresso, să aleg sorturi diverse de cafea și să experimentez temperaturi, timpi de extracție și alți parametri importanți pentru ceea ce numesc un espresso perfect. Toate astea se întâmplă însă atunci când nu sunt în război cu inamicul numărul unu al vremurilor noastre: timpul.

Am simțit de multe ori nevoia unei metode rapide, care să-mi ofere un espresso bun de fiecare dată, fără multă bătaie de cap, însă care să-mi lase libertatea de a alege o aromă și o intensitate anume.

M-am îndreptat de ceva timp atenția către espressoarele cu capsule. Așa că invitația bunului meu prieten Cristian, de a scrie despre Esenza Plus, un espressor de la Nespresso, a însemnat un prilej în plus să-mi fac o idee în plus despre sistemul cu capsule Nespresso.

De o săptămână, îmi prepar acasă espresso exclusiv cu Esenza Plus și vă mărturisesc că îmi place mult și mi-a schimbat esențial părerea despre sistemul cu capsule.

Acum vreo două luni am purtat o discuție mai lungă cu un prieten care lucrează într-o cafenea și prepară peste 150 de cafele pe zi. Și care are experiență enormă în tot ceea ce înseamnă cafeaua, de la prăjire, ambalare și până la distribuție.
Eu aveam o temere că voi cumpăra un produs închis, pe care nu-l pot vedea, mirosi sau gusta decât după ce prepar cafeaua.
Am înțeles de la el și ulterior mi s-a confirmat prin experiența mea cu Nespresso Esenza Plus, că un producător serios va umple capsulele doar cu cafea de cea mai bună calitate și că va oferi clienților lui un produs extraordinar, combinat cu o experiență aparte.

Ceea ce se întâmplă de altfel la Nespresso. Dincolo de marketing, influenceri celebri și campanii advertising reușite, Nespresso a transformat sistemul cu capsule de cafea într-o rețetă corectă, simplă și extrem de populară pentru utilizatorii casnici, dar nu numai. De mai multe ori, în camere de hotel, inclusiv în Italia, țara care a inventat espresso, am găsit espressoare Nespresso.

Esenza Plus este un espressor din gama de mijloc al producătorului Nespresso. El permite prepararea a patru mărimi de cafea: Espresso, Lungo, Americano și Americano XL. În același timp poate produce și apă fierbinte, cu care să vă preparați un ceai.

Are un design foarte plăcut care îți confirmă că ai de-a face cu un produs bine studiat, gândit pentru a-ți oferi o experiență premium. Tastele retroiluminate sunt ușor de utilizat, iar levierul de fixare a capsulelor prezintă o robustețe care îți elimină orice neîndoială privind calitatea execuției.

Principalele caracteristici ale espressorului Esenza Plus sunt:

  • rezervor de apă 1 litru, care nu este doar detașabil, ci se poate roti, pentru a permite o așezare anume, care să se potrivească spațiului pe care îl va ocupa pe blatul bucătăriei voastre
  • presiunea standard a tuturor espressoarelor Nespresso este de 19 bar, garanția extragerii corecte a unui espresso de calitate
  • are o greutate de doar 3.6 kg și o înălțime de 40 de cm, suficient de mic încât să-l declar companionul nostru strategic în vacanțele unde știu că nu găsesc ușor un espresso fain sau e prea scump (de ex. Scandinavia, o cafea la benzinărie 4.5 EURO minim, x 3 / zi x 10 zile, vă las pe voi să faceți calcului – eu am trecut prin asta 🙂 – se amortizează cu prima ocazie)
  • recipientul de capsule folosite poate stoca 11 capsule
  • Poți ajusta cablul de alimentare, pentru o lungime exact cât ai nevoie până la priză, evitând încurcarea acestuia cu a altor electrocasnice de pe blatul tău de lucru din bucătărie.

O altă caracteristică ce îl face să se remarce printre concurenți este butonul de comandă automată a capsulelor.

Pentru a folosi această funcție, mai întâi vă descărcați aplicația Nespresso pe telefon și vă conectați la contul vostru Nespresso și apoi conectați aparatul prin Bluetooth la telefon.

Vă setați în aplicație o comandă tipică pentru voi (ce cantități și sortimente de capsule doriți să aveți într-o comandă).
În felul acesta, în momentul în care ați remarcat că vi s-au terminat capsulele, o singură apăsare a tastei dedicate de pe aparat generează o comandî din contul vostru Nespresso. Sună SF, dar nu este și mai mult o putem face și noi în România.

În plus, în aplicație veți primi alerte atunci când trebuie să efectuați decalcifierea (o operațiune importantă pentru a vă păstra espressorul în condiții foarte bune). Tot acolo găsiți rețete și informații privind utilizarea aparatului.

Am preparat vreo 20 de espresso săptămâna aceasta, majoritatea în versiunea scurtă și am gustat toate sortimentele de capsule. Mi-au atras atenția capsulele Ristretto, datorită intensității gustului, dar și Dharkan și Kazaar.
Dharkan este o cafea arabica cu origine din America de Sud, care mi-a sugerat note de cacao, o intensitate puternică a gustului dată de prăjirea intensă.

Kazaar este tot din America de Sus, de data asta un amestec între robusta și arabica, tot cu o intensitate mare și un gust catifelat, ușor amărui, ideal pentru espresso scurt.

Există aproape 30 de sortimete de capsule (socotind numai cele produse de Nespresso, deoarece știți probabil, că mai mulți producători faimoși de cafea vând deja sortimentele lor și în capsule compatibile Nespresso.

Concluzia mea este că espressorul Esenza Plus este o confirmare a calității Nespresso și o dovadă a succesului sistemului cu capsule, adresându-se atât celor care consumă ocazional cafea, dar și consumatorilor avizați, cărora le va provoca surprize plăcute.

Espressorul Esenza Plus se poate găsi în premieră la Flanco.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Review-uri
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Review-uri

Philips Momentum 5000, monitor UHD polivalent de 32″

Mihai Stescu28 decembrie 2023

Cărți de vizită 2.0 – SpreadID Smartcards

Mihai Stescu12 iulie 2023

Synology DS 923+, mai mult decât un NAS

Mihai Stescu23 februarie 2023

Review căști de gaming Viro Plus USB de la SPC Gear

Mihai Stescu16 decembrie 2022

Productivitate la maxim în biroul de acasă cu monitorul Philips 34E1C5600HE

Mihai Stescu21 noiembrie 2022

Panasonic LZ200, un televizor excepțional pentru acasă dar și pentru profesioniști

Mihai Stescu30 martie 2022

Samsung The Terrace, entertainment indoor dar și outdoor

Mihai Stescu8 decembrie 2021

Synology DS 1621+ ideal pentru entuziaști dar și small business

Mihai Stescu9 septembrie 2021

Beosound Level, o bijuterie Bang & Olufsen gândită pentru viitor

Mihai Stescu5 iulie 2021