supraveghere si securitate

Atos lansează Prescriptive SOC, prima soluție automată de anihilare a atacurilor cibernetice

Atos lansează Prescriptive SOC, prima soluție automată de anihilare a atacurilor cibernetice

Atos, lider global în transformare digitală, anunță lansarea noii soluții Prescriptive Security Operation Center (SOC). Combinat cu capabilitățile de analiză Atos Big Data și rulând pe serverele Bullion, noua soluție de securitate permite clienților să prezică amenințările cibernetice înainte ca acestea să apară. Timpii de detecție și de neutralizare sunt îmbunătățiți semnificativ în comparație cu soluțiile existente pe piață.

Atos se bazează pe activele sale existente și dovedite pentru livrarea soluției SOC. Atos Data Lake Appliance, ce rulează pe serverele Bullion, și cercetările Atos în domeniul inteligenței artificiale sunt principalele artibute ce fac ca soluția Atos SOC să fie unică.

Pentru a face față creșterii numărului de atacuri cibernetice tot mai sofisticate (precum ransomware, DDos, botnet, Advanced Persistent Threats), clienții au nevoie de soluții de securitate eficiente și constante pentru a rămâne concentrați asupra propriilor business-uri.

Analize de securitate și răspuns automat pentru a prezice riscurile și a neutraliza atacurile cibernetice

Bazată pe analiza de tip Big Data și tehnologia machine learning, și împreună cu McAfee Technlogies, soluția prescriptivă SOC învață continuu din atacurile precedente și reușește să orchestreze răspunsuri automate în timp real. Timpul de detecție poate fi redus la mai puțin de 1 minut, spre deosebire de media de 190 de zile pentru soluțiile existente în piață, iar timpul total de răspuns și de recuperare poate fi redus la câteva minute, în comparație cu câteva luni cât durează în prezent.

Soluția SOC utilizează tehnologiile McAfee Open Data Exchange Layer (Open-DXL) și Threat Defence Life Cycle pentru a spori automatizarea, orchestrarea și reactivitatea imediată a acțiunilor pentru a elimina răspunsurile de securitate manuale, fragmentate și consumatoare de timp.

O vizualizare la 360° a amenințărilor cibernetice

Cu ajutorul capabilităților prescriptive de analiză a securității, soluția analizează și corelează volume mari de date structurate și nestructurate din diferite surse (IT, OT și IoT) și monitorizează nu numai rețeaua de clienți interni, ci și rețelele sociale, deep web și dark web, pentru o examinare completă a mediului. Datele sunt transformate în informații cu ajutorul analizei deep packet, a tehnologiilor de recunoaștere a tiparelor și a detectării semnalului slab.

 

“Prin utilizarea tehnologiilor Big Data și supercomputing, dar și a analizelor de securitate, Atos oferă clienților săi posibilitatea de a fi cu un pas înaintea atacurilor cibernetice. Analiza detaliată a datelor și monitorizarea în timp real permit o siguranță prescriptivă unică și în mod continuu. Clienții noștri pot anticipa și neutraliza amenințările înainte ca acestea să își atingă scopul”, declară Pierre Barnabé, Chief Operating Officer, Big Data & Security la Atos.

 

Atos, companie responsabilă cu securitatea cibernetică a Jocurilor Olimpice de peste 20 ani, prin intermediul celor 14 centre interconectate de operațiuni de securitate (SOC) din întreaga lume, dintre care unul în Timișoara, asigură o protecție unică, actualizată 24 de ore din 24, și servicii inovative de detecție și răspuns în cazul atacurilor cibernetice.

Despre Atos SE

Atos SE (Societate Europeană) este lider în domeniul serviciilor digitale, cu venituri anuale de circa 12 miliarde de euro și aproximativ 100.000 de angajați în 72 de țări. Având clienți în toată lumea, Grupul oferă servicii de consultanță și integrare a sistemelor, servicii de administrare și BPO, operațiuni cloud, soluții Big Data și de securitate cibernetică, dar și servicii de tranzacționare prin Worldline, liderul european în industria plăților și serviciilor de tranzacționare.

Cu o vastă expertiză în tehnologie, Atos colaborează cu clienți din sectoare de business diferite: Industria Apărării, Servicii Financiare, Sănătate, Industria Prelucrătoare, Media, Utilități, Sectorul Public, Retail, Telecomunicații și Transport.

Compania se concentrează pe tehnologia de business care stimulează dezvoltarea, ajutând organizațiile să anticipeze viitorul. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informației al Jocurilor Olimpice & Parlimpice și este listat la bursa pan-europeană Euronext din Paris.

Atos operează sub brandurile Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify și Worldline.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

supraveghere si securitate
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in supraveghere si securitate

Centralele de detecție și alarmare incendii salvează vieți (P)

Mihai Stescu6 august 2021

Axis anunță integrarea supravegherii video in planurile de construcție cu pluginul Axis pentru Autodesk® Revit®

Mihai Stescu31 martie 2021

Motorola Solutions oferă versatilitate de neegalat profesioniștilor care acționează în prima linie

Mihai Stescu28 octombrie 2020

Axis Communications lansează noua cameră de rețea AXIS Q9216-SLV

Mihai Stescu15 aprilie 2020

Axis a lansat o nouă cameră de rețea pentru supravegherea obiectivelor cu risc de explozie ridicat

Mihai Stescu22 ianuarie 2019

Milestone Systems anunţă lansarea XProtect 2018 R2

Mihai Stescu27 iunie 2018

Operațiuni mai eficiente în retail cu ajutorul senzorilor OPTEX ViiK

Mihai Stescu14 mai 2018

Milestone Systems pune accentul pe performanţă şi confidenţialitate, odată cu lansarea noii versiuni a sistemului de video management

Mihai Stescu20 februarie 2018

ELKO Romania anunţă distribuţia de produse 2N

Mihai Stescu18 ianuarie 2018