supraveghere si securitate

Tehnologia Axis Zipstream, folosită acum şi de camerele panoramice şi cu senzor 4K

Tehnologia Axis Zipstream, folosită acum şi de camerele panoramice şi cu senzor 4K

Axis Communications, lider global în echipamente video de reţea, anunţă îmbunătăţirea tehnologiei de compresie Zipstream. Modificările au fost realizate pentru a susţine cerinţele de transmitere şi de stocare ale camerelor panoramice şi a celor cu senzor 4K. Tehnologia Zipstream poate reduce lăţimea de bandă şi capacitatea de stocare necesară cu peste 50%.

Cerinţele utilizatorilor când vine vorba de supraveghere video pot părea contradictorii. Ei vor o calitate mai bună, o rezoluţie superioară şi o acoperire extinsă, însă doresc simultan şi un cost controlat pentru lăţimea de bandă şi pentru stocare. Răspunsul lui Axis Communications la această provocare este dezvoltarea continuă a tehnologiei de compresie video Zipstream.

“Stocarea şi lăţimea de bandă contribuie semnificativ la costul unui sistem de supraveghere. Axis a dezvoltat Zipstream pentru a se adresa cerinţelor specifice ale industriei de securitate, fără ca acest lucru să însemne piederea de detalii importante. Suntem bucuroşi şi mândri să anunţăm că tehnologia Zipstream este acum integrată şi de camere panoramice şi de modele cu senzor 4K”, a declarat Johan Paulsson, Chief Technology Officer la Axis Communications.

Cu această ocazie Axis a lansat şi camerele de reţea AXIS M3047-P şi AXIS M3048-P. Acestea integrează noua tehnologie Zipstream şi oferă utilizatorilor posibilitatea de a monitoriza suprafeţe extinse, senzorul video putând capta informaţii în 360 de grade. Noile modele sunt camere de tip mini dome fisheye, au un design minimalist şi sunt discrete. Echipamentele vor beneficia de carcase opţionale, oferite ca accesorii. Forma acestora va fi de tipul unui detector de fum, cu glob de protecţie pentru rezistenţă la atacurile de vandalism, sau o carcasă de culoare neagră pentru o integrare cât mai discretă. Ambele camere suportă stream-uri multiple şi beneficiază de avantajele unei noi tehnologii de dewarping electronic, ce funcţionează atât la nivelul camerei cât şi la nivelul clientului. Funcţiile acestei tehnologii pot fi accesate atât prin intermediul AXIS Camera Station cât şi prin intermediul altor platforme de video management, atât pentru materialele înregistrate cât şi pentru modul live.

“Cu ajutorul tehnologiei îmbunătăţite Zipstream, noile camere reprezintă o soluţie accesibilă pentru toţi utilizatorii ce au nevoie de o supraveghere video panoramică la un nivel de detaliu ridicat, fără pierderea de informaţii rezultate în urma compresiei,” a declarat Petra Bennermark, Global Product Manager, Axis Communications.

AXIS M3047-P are un senzor de 6MP, iar AXIS M3048-P un senzor de 12MP, amândouă oferind clipuri video full frame, la o calitate excelentă.

 

Despre Axis Communications

Axis este lider mondial în echipamente video de rețea, oferind soluţii inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 2.700 de angajați în peste 50 de birouri din lume și cooperează cu peste 90.000 de parteneri din toată lumea. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

supraveghere si securitate
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in supraveghere si securitate

Centralele de detecție și alarmare incendii salvează vieți (P)

Mihai Stescu6 august 2021

Axis anunță integrarea supravegherii video in planurile de construcție cu pluginul Axis pentru Autodesk® Revit®

Mihai Stescu31 martie 2021

Motorola Solutions oferă versatilitate de neegalat profesioniștilor care acționează în prima linie

Mihai Stescu28 octombrie 2020

Axis Communications lansează noua cameră de rețea AXIS Q9216-SLV

Mihai Stescu15 aprilie 2020

Axis a lansat o nouă cameră de rețea pentru supravegherea obiectivelor cu risc de explozie ridicat

Mihai Stescu22 ianuarie 2019

Milestone Systems anunţă lansarea XProtect 2018 R2

Mihai Stescu27 iunie 2018

Operațiuni mai eficiente în retail cu ajutorul senzorilor OPTEX ViiK

Mihai Stescu14 mai 2018

Milestone Systems pune accentul pe performanţă şi confidenţialitate, odată cu lansarea noii versiuni a sistemului de video management

Mihai Stescu20 februarie 2018

ELKO Romania anunţă distribuţia de produse 2N

Mihai Stescu18 ianuarie 2018