Review-uri

Beosound Level, o bijuterie Bang & Olufsen gândită pentru viitor

Beosound Level, o bijuterie Bang & Olufsen gândită pentru viitor

Am avut ocazia să testez multe echipamente audio video, unele dedicate profesioniștilor sau audiofililor și altele pentru utilizatorii obișnuiți. Produsele faimoase care au trecut pe la mine erau recunoscute pentru fidelitate, design și performanțe, însă niciunul nu era mai orientat către utilizatorul final așa cum am descoperit la Beosound Level.

Beosound Level, fabricată gigantul Bang & Olufsen este un produs care m-a impresionat încă de la început. Fiecare mic amănunt a fost proiectat cu gândul la utilizator. Spre deosebire de alte produse, din aceeași categorie de preț, Beosound Level este o boxă gândită pentru a fi utilizată mult timp. Bateria se poate înlocui (operațiune foarte simplă, care poate fi făcută de un utilizator obișnuit). Un alt modul upgradabil nu doar software, dar și hardware, este cel de comunicații, care poate fi ușor înlocuit în momentul în care noi tehnologii de streaming vor fi disponibile.

Asta în condițiile în care specialiștii de la Bang & Olufsen au împachetat în Beosound Level cam tot ce este disponibil acum pe piața device-urilor wireless: Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect, Apple AirPlay2, Chromecast, Google Assistant.

Designul exterior este impresionant. Beosound Level are o ramă din aluminiu, cu mască dintr-un material textil, o componentă produsă în Danemarca. Designul minimalist este realizat de Torsten Valeur, care a imprimat un grad de finisare incredibil, pornind de la ramă, continuând cu touch pannel-ul superior și încheind cu accesoriile de alimentare, atent proiectate pentru o ergonomie avansată.

Din punct de vedere al culorilor, există  varianta Natural, cu material textil gri închis produs de faimoasa companie Kvadrat și ramă din aluminiu lucios și varianta Gold, cu ramă din aluminiu auriu mat și furnir de stejar. Rama este impecabil finisată și deși este firesc să fie prelucrată cu CNC, finisajul colțurilor și al muchiilor te duce cu gândul la un produs făcut manual, atât de atent au proiectat și realizat danezii de la Bang & Olufsen partea estetică a boxei.

Eu am testat varianta Gold și mi s-a părut foarte interesantă combinația culorilor, mă refer inclusiv la ledurile din panoul de control, care, apropos, se aprind discret atunci când te apropii de boxă, comandate de un senzor de proximitate.

Dacă tot vorbesc de sonzori, e interesant de reținut că Beosound Level poate fi amplasată fie vertical, forma atent studiată a bazei aduce o poziție înclinată îndrăzneț, fie agățată pe perete (cu un accesoriu de fixare care se cumpără separat), fie orizontal, pe un raft sau pe o masă. Senzorii de poziție comunică procesorului digital de sunet amplasarea boxei și acesta ajustează sunetul pentru a obține un răspuns sonor imbatabil, indiferent de poziție. În poziție verticală, boxa poate fi ușor manipulată folosind mănerul integrat, pe când pentru poziția orizontală primește 4 amortizoare din cauciuc, pentru a evita deterioarea suprafețelor unde este amplasată.

Imediat sub ramă se află suita de difuzoare care împreună cu etajele de amplificare cu distorsiuni reduse creează sunetul specific Bang & Olufsen. Sunt vizibile două tweetere de 0.8 inci, un difuzor de bandă largă de 2 inci și două difuzoare de bass de 4 inci. Susținute de amplificatorele digitale, difuzoarele oferă o impresionantă putere muzicală de 105 wati.

Iată mai jos o fotografie a lor, unde veți remarca și cele două module upgradabile de care vă vorbeam anterior: bateria și modulul de comunicație. Am preluat de pe site-ul Bang & Olufsen și o imagine cu aceste module detașate.

Copyright B&O

Vă spuneam mai devreme de panoul de comandă, construit sub forma unei benzi tactile, cu indicatoare luminoase. Pe lângă senzorul de proximitate care activează comenzile, luminozitatea indicatorilor este reglată automat de un senzor de lumină.

Panoul de control conține, toate comenzile necesare funcționării boxei.

Mai întâi sunt 4 taste presetabile, cu care puteți memora un post de radio de pe internet, un playlist sau o piesă favorită din Spotify. De remarcat rapiditatea cu care boxa comută sursele favorite, indiferent de originea acesteia. Mai departe găsim tasta de împerechere Bluetooth și apoi butoanele de redare / pauză și cele de comuntare la piesa anterioară sau următoare. Există tasta senzorială pentru decuplarea micorofonului.

Microfonul este utilizat atât pentru reglajul sunetului în funcție de încăpere, dar și pentru asistentul vocal Google, cu care puteți comanda principalele operațiuni ale boxei Beosound Level.

Apoi urmează un slider pentru controlul volumului. Apropos de microfon, Bang & Olufsen ia în serios intimitatea, de aceea a gândit și un buton clasic pentru deculparea microfonului. De asemenea, inedit pentru o boxă wireless, veți întâlni și un buton clasic cu indicator luminos pentru pornirea și oprirea boxei.

Beosound Level funcționează independent de sursa de energie, dispunând de bateria de care vă spusesem mai devreme. Autonomia specificată de producător, pentru funcționare la un nivel mediu este de maxim 16 ore.

Pentru încărcare, am folosit adaptorul USB C livrat, cu atașare magnetică, ce permite o utilizare flexibilă în timpul încărcării. În spatele pinilor de încărcare, separați de o mască din cauciuc, sunt și ceilalți conectori: USB C clasic, RJ 45 și un jack combo LINE in / Optical In. În acest fel, Beosound Level acoperă toae posibilele moduri de conectare, satifăcând orice utilizator.

De remarcat și modul în care Beosound Level își adaptează sunetul în funcție de poziție. Pentru început am plasat boxa în poziție clasică, unde sunetul era puternic direcțional, păstrând însă semnătura stereofonică a înregistrărilor. Am poziționat-o însă și orizontal, curios să aud cum procesorul digital ajustează parametrii sunetului. Surpriza a fost una plăcută, pentru mai multe piese audiție fiind mult mai plăcută în această poziție. Spațialitatea este mult avansată față de alte boxe wireless, ceea ce face firească alegerea lui beosound Level pentru audiții de calitate.

Am folost mai întâi aplicația proprietartă Bang & Olufsen, pentru setările inițiale, care au cuprins și un upgrade de firmware. Imediat după setarea rețelei wireless, Beosound Level a fost disponibilă în rețea pe toate protocoalele pe care le-am testat: Bluetooth, Airplay, Chromecast, Spotify Connect și chiar DLNA din playerul NAS-ului meu Synology.

Am ascultat de pe Spotify un concert celebru al trupei Scorpions, respectv Acoustica, imprimat la o mănăstire veche din Portugalia. Am rămas surprins să aud foarte fidel vocea inconfundabilă a lui Klaus Meine, dar și instrumentele acustice redate impecabil, chitarele și violoncelul româncei Ariana Arcu. Interpretările inedite pentru piesele celebre ale formației germane, Holiday, Send Me An Angel, You And I, dar și cover-urile Love Of My Life și Drive au fost fidel reproduse de Beosound Level, cu un sunet cald, care îmi amintește de tonul aparte al echipamentelor pe tuburi.

Verdictul testului este unul așteptat de mine. Beosound Level este cea mai bună boxă portabilă testată de mine, vine cu un preț justificat de brandul celebru și toată atenția acestuia către utilizator. Este o boxă portabilă care oferă o fidelitate impecabilă și care promite o durată îndelungată de utilizare, cu opțiuni ferme de actualizare sofware, dar și hardware, pentru a ține pasul cu noile dscoperiri în domeniul comunicațiilor, a protocoalelor, dar și a formatelor muzicale.

În România se poate cumpăra în mediul online, am găsit-o atât aici ( la prietenii de la AV Store), cât și la . (linkuri afiliate)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Review-uri
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Review-uri

Philips Momentum 5000, monitor UHD polivalent de 32″

Mihai Stescu28 decembrie 2023

Cărți de vizită 2.0 – SpreadID Smartcards

Mihai Stescu12 iulie 2023

Synology DS 923+, mai mult decât un NAS

Mihai Stescu23 februarie 2023

Review căști de gaming Viro Plus USB de la SPC Gear

Mihai Stescu16 decembrie 2022

Productivitate la maxim în biroul de acasă cu monitorul Philips 34E1C5600HE

Mihai Stescu21 noiembrie 2022

Panasonic LZ200, un televizor excepțional pentru acasă dar și pentru profesioniști

Mihai Stescu30 martie 2022

Samsung The Terrace, entertainment indoor dar și outdoor

Mihai Stescu8 decembrie 2021

Synology DS 1621+ ideal pentru entuziaști dar și small business

Mihai Stescu9 septembrie 2021
Yoxo

Do you speak YOXO?

Mihai Stescu1 aprilie 2021