Evenimente

DefCamp 2018 aduce pe 8-9 noiembrie la București competiții noi de hacking pentru cei 1.500 de participanți din toată lumea

DefCamp 2018 aduce pe 8-9 noiembrie la București competiții noi de hacking pentru cei 1.500 de participanți din toată lumea

DefCamp, cea mai importantă conferință anuală de hacking și securitate cibernetică din Europa Centrală și de Est, se desfășoară pe 8-9 noiembrie în București, unde sunt așteptați peste 1.500 de participanți din toate colțurile lumii.

Aflată la a 9-a editie, conferința aduce în prim-plan importanța securității cibernetice în viața profesională și cotidiană deopotrivă, concentrându-se pe impactul atât asupra utilizatorilor obișnuiți, cât și asupra companiilor.

Echipa DefCamp aduce pe scenă nume sonore din domeniul securității cibernetice, precum Jayson E. Street, InfoSec VP în cadrul SphereNY. Acesta va avea o prezentare inedită despre modul în care comportamentul uman reprezintă cea mai mare vulnerabilitate în fața atacurilor de inginerie socială, contrar opiniei publice potrivit căreia evoluția tehnologiei ar reprezenta principala problemă. Conceptul de inginerie socială va fi explicat pe larg participanților.

Pe scena DefCamp va reveni Mike Spicer, expertul american independent în securitate, care anul trecut a uimit audiența cu dispozitivul #WiFiCactus. Invenția acestuia se poate conecta pasiv la 50 de rețele Wireless, demonstrând riscurile conectării la rețele necriptate. Anul acesta, participanții vor afla noutăți despre evoluția proiectului.

Pe parcursul celor două zile, peste 40 de specialiști din toată lumea vor susține prezentări despre IoT Hacking, criptografie, inginerie socială, IoT Malware, Car Hacking și Medical Hacking. De asemenea, nu vor lipsi prezentări despre securitatea infrastructurilor și a aplicațiilor dezvoltate custom, fraude online, securitatea rețelelor wireless, aplicații malware, criptomonede, iar partenerii evenimentului vor fi pregătiți să răspundă tuturor întrebărilor venite din partea oaspeților.

„2018 a fost un an important pentru securitatea cibernetică, având în vedere reglementările GDPR, și se simte că atât companiile, cât și utilizatorii independenți au devenit mult mai conștienți de drepturile și obligațiile în ceea ce privește securitatea datelor cu caracter personal. Sigur că este doar un început, dar mă bucur să văd că se fac pași concreți către conștientizarea riscurilor și implicațiilor acțiunilor fiecăruia în mediul online.

Pentru DefCamp #9 pregătim o serie de competiții noi în Hacking Village, precum și paneluri pe subiecte controversate și discutate din ce în ce mai intens. Desigur, așteptăm cu interes înscrierile participanților la cel mai important concurs din Hacking Village, DefCamp Capture the Flag. Etapa de calificări online se va desfășura pe 22 septembrie”, a declarat Andrei Avădănei, fondator DefCamp.

by Miluta Flueras 

Evenimentul este organizat de Asociația „Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România” – CCSIR, împreună cu Orange România, în calitate de partener principal. DefCamp 2018 se bucură de sprijinul Ixia, Keysight Business, SecureWorks si Intralinks în calitate de parteneri Platinum și se desfășoară cu susținerea IPSX, Bit Sentinel, TAD Group, Enevo, Crowdstrike, CryptoCoin.pro, Siemens, Alef, UiPath si Kaspersky Lab.

 

Despre DefCamp

 Din 2011 până în prezent, DefCamp a reuşit să atragă la București aproape 5.500 de participanţi din peste 55 de ţări şi 130 de oraşe. Aceștia sunt pasionați de hacking, vulnerabilităţi cibernetice și interesați să-și dezvolte abilitățile tehnice. Audiența conferinței este variată și cuprinde: 45% participanți din zona de cercetare și dezvoltare proiecte, 30% specialiști în securitate cibernetică, 18% reprezintă top management și factori de decizie în companii, iar 7% sunt studenți.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in Evenimente

Aiwa revine în România distribuit de MGT Educational

Mihai Stescu23 august 2023

Monitorul de gaming Philips Evnia reinventează regulile jocului

Mihai Stescu20 ianuarie 2023

Biel Glasses și Panasonic prezintă la CES 2023 ochelarii inteligenți care schimbă viața persoanelor cu deficiențe de vedere

Mihai Stescu6 ianuarie 2023

CES 2023: Kingston Technology prezintă noi produse din gama performance si seria IronKey

Mihai Stescu5 ianuarie 2023

Codiax 2022 vine la București

Mihai Stescu4 noiembrie 2022

Am fost la Forumul Parlamentar – Privat

Mihai Stescu18 octombrie 2022

Big Data Week, festivalul internațional al datelor, la București

Mihai Stescu10 octombrie 2022
Techsylvania 2022

Techsylvania 2022 – a noua ediție a celui mai important eveniment de tehnologie din România

Mihai Stescu17 mai 2022

Techsylvania, conferința pe care o urmaresc de 7 ani, revine cu o nouă ediție online în 2021

Mihai Stescu18 august 2021