supraveghere si securitate

Optex şi Axis Communications lansează noi senzori dedicați protecţiei perimetrale

Optex şi Axis Communications lansează noi senzori dedicați protecţiei perimetrale

Optex, lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, anunţă disponibilitatea în România a senzorilor fotoelectrici SmartLine. Seria este compusă dintre trei modele, SL-200QN, SL-350QN şi SL-650QN, ce acoperă o distanţă de 60 m,100 m, respectiv 200 m.

Un senzor fotoelectric este un echipament folosit pentru a detecta de la distanţă obiecte sau persoane prin utilizarea unei unde infraroşii şi a unui receptor fotoelectric. Cu ajutorul acestor dispozitive se poate securiza cu uşurinţă orice fel de perimetru.

Senzorii au capacitatea de a reduce numărul de alarme false cauzate de păsări sau de vegetaţie, astfel încât agenţii de securitate să primească avertizări doar atunci când o persoană încearcă să pătrundă în zona monitorizată fără a avea acces.

Senzori fotoelectrici

Comparativ cu generaţia anterioară de senzori de acest tip, carcasa modelelor SL a fost micşorată cu 20%, iar greutatea a fost redusă cu 15%.

Pentru ca detecţia să fie realizată în mod corect şi rapid, este necesar ca transmiţătorul IR şi receptorul să fie perfect aliniate. Acest lucru se poate realiza acum intuitiv, senzorii dispunând de un sistem de aliniament bazat pe lentile performante, care oferă un nivel maxim de vizibilitate. Astfel, este posibilă realizarea unui aliniament corect chiar şi în cazul în care cele două componente ale sistemului de securitate, respectiv transmiţătorul şi receptorul, sunt amplasate la distanţa maximă recomandată.

Integrare cu produsele Axis Communications

Senzorii fotoelectrici Optex sunt compatibili cu camerele de reţea Axis, integrarea realizându-se prin intermediul platformei AXIS Camera Application. Această integrare este posibilă datorită prezenţei encoderului PIE-1, ce are rolul de a transforma datele analogice în coduri ASCII. Datorită acestei compatibilităţi, senzorii Optex pot transmite direct comenzi camerelor de reţea Axis. Avantajul acestei soluţii este că echipamentele Axis vor putea fi activate şi direcţionate într-o anumită zonă doar atunci când este detectată mişcare, reducându-se astfel necesarul de lăţime de bandă şi stocare. În plus, combinaţia dintre cele două tipuri de echipamente va oferi agenţilor de securitate o confirmare vizuală a tuturor alarmelor detectate. Senzorii Optex pot, de asemenea, bloca uşi de acces sau activa alte sisteme de securitate.

Despre OPTEX

OPTEX Co., Ltd este lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, senzorii Optex dedicaţi supravegherii de interior şi de exterior fiind distribuiţi la nivel mondial. Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir şi wireless, cât şi senzori specializaţi cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de clasa I, dedicat celor mai rafinate integrări de sisteme de securitate. De la lansare şi până acum, OPTEX şi-a construit reputaţia la nivel mondial de producător de produse şi tehnologii inovative şi de calitate. Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com

Despre Axis Communications

Axis este lider mondial în echipamente video de rețea, oferind soluții inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise. Axis are peste 1.900 de angajați în peste 40 de birouri din lume și cooperează cu peste 75.000 de parteneri din 179 de țări. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

supraveghere si securitate
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in supraveghere si securitate

Centralele de detecție și alarmare incendii salvează vieți (P)

Mihai Stescu6 august 2021

Axis anunță integrarea supravegherii video in planurile de construcție cu pluginul Axis pentru Autodesk® Revit®

Mihai Stescu31 martie 2021

Motorola Solutions oferă versatilitate de neegalat profesioniștilor care acționează în prima linie

Mihai Stescu28 octombrie 2020

Axis Communications lansează noua cameră de rețea AXIS Q9216-SLV

Mihai Stescu15 aprilie 2020

Axis a lansat o nouă cameră de rețea pentru supravegherea obiectivelor cu risc de explozie ridicat

Mihai Stescu22 ianuarie 2019

Milestone Systems anunţă lansarea XProtect 2018 R2

Mihai Stescu27 iunie 2018

Operațiuni mai eficiente în retail cu ajutorul senzorilor OPTEX ViiK

Mihai Stescu14 mai 2018

Milestone Systems pune accentul pe performanţă şi confidenţialitate, odată cu lansarea noii versiuni a sistemului de video management

Mihai Stescu20 februarie 2018

ELKO Romania anunţă distribuţia de produse 2N

Mihai Stescu18 ianuarie 2018