supraveghere si securitate

Tehnologia de compresie video Axis Zipstream, adaptată camerelor PTZ

Tehnologia de compresie video Axis Zipstream, adaptată camerelor PTZ

Axis Communications, lider mondial în dezvoltarea de camere video de supraveghere, anunţă lansarea unei noi versiuni a tehnologiei de compresie Axis Zipstream, ce se adaptează acum la mişcările senzorului dispozitivelor PTZ. Astfel, necesarul de lăţime de bandă şi de stocare este redus chiar şi atunci când camera Axis realizează funcţii de pan-tilt-zoom asupra unei persoane sau obiect.

Axis Zipstream s-a bucurat de un real succes încă din momentul lansării, tehnologia reuşind să câştige numeroase premii oferite de industria de supraveghere. Cea mai nouă versiune este capabilă să se adapteze la mişcările camerelor PTZ în timp real. Astfel, necesarul de lăţime de bandă şi de stocare este redus şi mai mult”, a declarat Johan Paulsson, Chief Technology Officer, Axis Communications.

Dacă un sistem de securitate este setat să suprascrie pe unităţile de stocare înainte ca personalul de securitate să poată analiza imaginile surprinse de camerele de supraveghere, atunci înseamnă că investiţia în securitate a fost total inutilă. De asemenea, o astfel de abordare face ca o posibilă investiţie în camere de ultimă generaţie, ce pot oferi imagini de mare calitate, să fie în zadar. Pentru că o asemenea instalare va presupune reducerea bit rate-ului, a rezoluţiei şi a frame rate-ului la un nivel la care detaliile surprinse nu pot conduce la o identificare reală a suspecţiilor.

Cele mai multe sisteme de securitate video IP sunt bazate pe standardul de compresie H.264. Axis Zipstream este compatibilă cu infrastructura existentă H.264 şi cu software-urile de video management şi asigură o reducere cu aproximativ 50% a lăţimii de bandă şi a necesarului de stocare. Aceste valori sunt obţinute prin adăugarea unui nou modul în motorul de compresie video al camerelor de reţea Axis.

Tehnologia Axis Zipstream analizează și optimizează transmisia de la camerele de rețea în timp real. Scenele care conțin detalii interesante sunt înregistrate la o calitate și rezoluție maxime, iar alte imagini sunt optimizate pentru a fi posibilă reducerea necesarului de lățime de bandă şi stocare. Spre exemplu, detalii importante precum fața, tatuajele sau numerele de înmatriculare sunt stocate în parametri maximi, în timp ce detalii precum pereți sau vegetație sunt compresate.

Mişcările camerei PTZ generează fluctuaţii în lăţimea de bandă necesară, iar o astfel de acţiune are ca rezultat pierderea de cadre. Tehnologia de compresie Axis Zipstream este acum capabilă să se adapteze la mişcările camerei.

 

Despre Axis Communications

Axis este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluții inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale Axis sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 2.100 de angajați în peste 50 de birouri în lume și cooperează cu peste 80.000 de parteneri la nivel global. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

supraveghere si securitate
@MihaiStescu

Project Manager Blogdetehnologie.ro, blog personal: mihai.stescu.ro

More in supraveghere si securitate

Centralele de detecție și alarmare incendii salvează vieți (P)

Mihai Stescu6 august 2021

Axis anunță integrarea supravegherii video in planurile de construcție cu pluginul Axis pentru Autodesk® Revit®

Mihai Stescu31 martie 2021

Motorola Solutions oferă versatilitate de neegalat profesioniștilor care acționează în prima linie

Mihai Stescu28 octombrie 2020

Axis Communications lansează noua cameră de rețea AXIS Q9216-SLV

Mihai Stescu15 aprilie 2020

Axis a lansat o nouă cameră de rețea pentru supravegherea obiectivelor cu risc de explozie ridicat

Mihai Stescu22 ianuarie 2019

Milestone Systems anunţă lansarea XProtect 2018 R2

Mihai Stescu27 iunie 2018

Operațiuni mai eficiente în retail cu ajutorul senzorilor OPTEX ViiK

Mihai Stescu14 mai 2018

Milestone Systems pune accentul pe performanţă şi confidenţialitate, odată cu lansarea noii versiuni a sistemului de video management

Mihai Stescu20 februarie 2018

ELKO Romania anunţă distribuţia de produse 2N

Mihai Stescu18 ianuarie 2018